Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. června 2022 16:30
Čas čtení 5:20
Dominik Vetrák

Litujeme, že jsme za tyto filmy zaplatili vstupenky do kina. Toto je 5 nejhorších hollywoodských filmů roku 2022

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tyto filmy byly otřesné.

Rok 2022 už je z poloviny za námi, a my se tak tradičně poohlížíme za tím, co nás potěšilo, a naopak zklamalo ve světě filmů, seriálů či her. Toto jsou nejhorší filmy prvních šesti měsíců roku a jsou mezi nimi výhradně hollywoodské blockbustery nebo snímky od streamovacích služeb.

Určitě vznikly i horší snímky, ale my jsme vybírali jen takové, jejichž drahá produkce měla zaručit alespoň nějakou kvalitu. Tento seznam tak klidně můžeš vnímat i jako souhrn velkých filmů, které nás zklamaly nejvíc.

Pokud se ti líbí naše každoroční a půlroční přehledy toho nejlepšího ze světa filmů a seriálů, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+. Díky tvé podpoře víme, že máš o tyto články zájem, a budeme je psát i nadále.

Doporučeno
10 nejlepších seriálů na Disney+, které nejsou od Marvelu a Star Wars 10 nejlepších seriálů na Disney+, které nejsou od Marvelu a Star Wars 21. června 2022 12:30

Jurassic World: Dominion (režie: Colin Trevorrow)

Naše hodnocení: 5/10
Délka filmu: 2 h a 25 min
Herci: Jeff Goldblum, Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Laura Dern, Sam Neill

Režisér Trevorrow, který úspěšně vrátil sérii o dinosaurech na stříbrná plátna ještě v roce 2015 povedeným Jurským světem, ji zároveň pohřbil tím nejnovějším. Po jeho zhlédnutí už na další dobrodružství s dinosaury nemáme vůbec chuť. Třetí část je až překvapivě generická, bez jakéhokoli originálního nápadu a s otřesným scénářem, v němž nic a téměř nikdo nedává smysl.

Zmínit můžeme „vlakovou“ trať v jeskyních plných dinosaurů. Proč by tam, proboha, někdo pouštěl dinosaury? A co když se dostanou na trať a způsobí vážné nehody? Proč je ovladač elektrické energie umístěn mezi dinosaury a proč mají i v tomto parku taková směšná bezpečnostní opatření? Setkání hlavních postav s pilotkou Kaylou bylo také vrcholem náhody.

Tvůrci nedokázali legendární postavy využít zajímavým způsobem

Všiml sis, že tato část nepředstavila ani mnoho druhů nových dinosaurů a jejich souboje? Bylo tam toho minimum a nic, co bychom už neviděli v předešlých dílech. Tvůrci této série nabídli jen další sterilní hollywoodský blockbuster, který nemá duši.

Nedodaly mu ji ani milované postavy z originálního filmu, které tvůrci využili k nejnudnější možné dějové linii – špionáž geneticky zvětšených kobylek v dalším přihlouplém zvratu filmu. Na tomto filmu můžeme pochválit jen honičku na Maltě, postavu Ramsayho, podvodní scénu a několik povedených odkazů na původní části.

Je evidentní, že tvůrci nedokázali navázat na nedomyšlený konec druhé části, ve které naklonovaná holčička pustila dinosaury na svobodu. Koncept dinosaurů volně žijících mezi lidmi v tomto filmu až na několik krátkých scén tvůrci vůbec nevyužili. Prakticky tak neměl smysl a celý děj se mohl odehrávat v dalším parku.

Jurassic World: Dominion
Zdroj: Universal Pictures US

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (režie: David Yates)

Naše hodnocení: 5,5/10
Délka filmu: 1 h a 48 min
Herci: Mads Mikkelsen, Jude Law, Eddie Redmayne

Další film, který vůbec neměl vzniknout. Upřímně, celá tato série neměla vzniknout. Stačil jeden film o magických bytostech a hotovo. Grindelwaldovu minulost jsme mohli poznávat v jiných snímcích a mohla být i lépe zpracována. Herci Johnny Depp či Mads Mikkelsen zahráli Grindelwalda skvěle, stejně jako Jude Law zahrál Brumbála.

Jejich konflikt je však v sérii nezajímavý, nekonečný a trvalo tři filmy, než proti sobě vůbec zvedli hůlky. Fantastická zvířata 3 měla neuvěřitelně dlouhý úvod, během kterého se téměř nic nedělo. Pochválit na něm můžeme snad jen kvalitu počítačových triků, sekvence v jeskyních, kde Newt „tancoval“, a vizuál soubojů, přestože nedávaly velký smysl (jako když postava Yusufa Kamy zlikvidovala jedním švihem hůlky asi 20 nepřátel).

Mads Mikkelsen je skvělý Grindelwald, slabý scénář však nezachrání ani on

Tvůrci série Fantastická zvířata chtěli vyprávět příběh Brumbála a Grindelwalda, ale násilím tam tlačili magické bytosti. Třetí část byla zbytečně dlouhá a plná děravých scenáristických rozhodnutí. Svět Harryho Pottera nabízí řadu zajímavých událostí a časových období. Fantastická zvířata však téměř nic z toho nedokážou využít.

Navíc bychom byli velmi rádi, kdyby už tyto filmy režíroval i někdo jiný než rutinér David Yates. To ovšem tvrdíme již několik let a hollywoodské studio Warner Bros. nás ne a ne vyslechnout. Již několik let je evidentní, že celovečeráky ze světa Harryho Pottera potřebují svěží vizi nových režisérů, a ne člověka, který jich už natočil sedm.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 116285 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Zpět
Sdílet
Diskuse