Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. června 2022 12:30
Čas čtení 5:43
Daniel Mikolášik

Fouknutí do vaginy může ženu zabít a rychleji se opiješ přes konečník. Odborníci hodnotí 15 nejbizarnějších tvrzení o sexu

Fouknutí do vaginy může ženu zabít a rychleji se opiješ přes konečník. Odborníci hodnotí 15 nejbizarnějších tvrzení o sexu
Zdroj: Refresher/Eliška Kubů
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

S experty jsme se podívali na 15 nejčastějších bizarních tvrzení o sexu a pohlavních orgánech a zjišťovali jsme, která jsou pravdivá a která ne.

Rychlost zasouvání při souloži prý může ovlivnit pohlaví dítěte, káva před sexem údajně dokáže zintenzivnit orgasmus, a pokud muž příliš masturbuje, může prý přijít o všechny spermie. Mladých lidí jsme se ptali, jaké nejčastější a nejbizarnější mýty o sexu a pohlavních orgánech už slyšeli.

Do ankety na našem instagramovém profilu se zapojily stovky mladých čtenářů s mnoha více nebo méně zvrácenými tvrzeními. Vybrali jsme ta, která se u respondentů opakovala nejčastěji. Následně jsme zjišťovali, zda jsou pravdivá, částečně pravdivá nebo nejsou pravdivá vůbec.

Doporučeno
První prohlídka u urologa: bude to bolet, je potřeba se před vyšetřením oholit nebo vyprázdnit? Lékař vysvětluje, jak se připravit První prohlídka u urologa: bude to bolet, je potřeba se před vyšetřením oholit nebo vyprázdnit? Lékař vysvětluje, jak se připravit 18. března 2022 14:30

V článku jsme se spojili s odborníky z dané oblasti –⁠ s českou gynekoložkou Kamilou Žižkovou, známou i přes instagramový profil @moje_gynpor, a slovenským urologem Jánem Švihrou, vystupujícím na profilu @urolog_svihra. Ti nám daná vyjádření pomohli odborně zhodnotit a v případě, že šlo o mýty, je uvést na pravou míru.

Ačkoli některá tvrzení se mohou jevit extrémně přitažená za vlasy, o to více je třeba o nich mluvit a v případě, že jsou nepravdivá, je vyvrátit, protože mnozí mladí lidé jim stále věří.

Naopak, několik představ o sexu, penisech či vaginách, které na první poslech znějí přehnaně či až neuvěřitelně, nám odborníci zhodnotili jako pravdivé.

Chceš-li si přečíst více textů o sexualitě, sleduj tuto sekci. Rozebíráme vše od sexuální orientace přes sexuální preference a taktiky až po aktuální informace o tom, co víme o lidské sexualitě. Nechybí názory odborníků a pohled současné vědy. Více podobných článků můžeme dělat jen s tvojí podporou, proto se přidej do klubu Refresher+.

sex
Zdroj: Unsplash/Dainis Graveris/na voľné použitie

1. Když muž při sexu, při kterém se pár snaží o oplodnění, zasouvá penis rychleji, narodí se holčička. Pokud pomaleji, narodí se chlapeček.

Žižková: Lež. O pohlaví nerozhoduje rychlost zasouvání. Obecně platí, že pohlaví dítěte určuje spermie, která jako první pronikne do vajíčka. Ta buď obsahuje chromozom X (holčička) nebo Y (chlapeček). Stejně tak ani poloha nemá žádný vliv na pohlaví děťátka a neexistuje nic, jak bychom v domácích podmínkách dokázali ovlivnit pohlaví dítěte.

Švihra: Rychlost styku pochopitelně nemá vliv na otěhotnění. Důležité je, aby se zdravé spermie dostaly ke zdravému vajíčku. To, jaké pohlaví bude mít děťátko, je zatím stále hlavně věcí náhody.

2. Ženská vagina dokáže rychleji absorbovat alkohol do těla (pokud by žena namočila tampon do alkoholu, tak by se přes svůj pohlavní orgán, případně přes konečník, rychleji opila).

Žižková: Pravda. Obecně je vaginální i anální sliznice více prokrvená a mnohem lépe a rychleji absorbuje. Všechno, co se tam absorbuje, obchází játra. Každopádně to vřele nedoporučuji. Takovým alkoholovým tamponem si žena může narušit nejen mikroflóru v pochvě, ale také sliznici jako takovou. Jen si vzpomeňte, jak pálí v krku taková borovička.

sex
Zdroj: Pxhere.com/CC0 Public Domain

3. Čím má žena častěji sex, tím má roztaženější vaginu.

Žižková: Lež. Vagina má velmi dobrou schopnost se roztahovat a zpětně se stahovat. Podle studií dokonce nemají ani počty porodů vliv na její délku nebo šířku. Z praxe mohu říci, že při pohledu na vulvu nebo vaginu nejsme schopni jednoznačně říci, zda žena rodila a kolikrát nebo zda praktikuje extrémní sexuální praktiky.

Doporučeno
Vlhkost vagíny se během života mění, velikost trvale nezmění ani počet partnerů či porod. Vyvracíme mýty o ženském těle Vlhkost vagíny se během života mění, velikost trvale nezmění ani počet partnerů či porod. Vyvracíme mýty o ženském těle 20. února 2022 14:30

4. Káva před sexem dokáže zintenzivnit orgasmus.

Žižková: To, že má káva blahodárné účinky, to víme. Ale kouzelná také není. Kofein zvyšuje prokrvení (včetně penisu i vulvy) a toto intenzivnější prokrvení potenciálně může vést k intenzivnějšímu orgasmu. Kvalitní káva má významný psychostimulační účinek, takže by mohla nabudit i k lepšímu sexuálnímu prožitku.

Švihra: Nejsem androlog ani sexuolog, ale podle dostupných světových studií bych byl zatím s tímto tvrzením opatrný. Nedávná studie Shirai a kolektivu testovala na mužích nápoj, který také obsahoval kofein. Autoři zjistili, že nápoj pozitivně ovlivňoval erekci, libido i kvalitu styku. Jak už to ale bývá, jsou zapotřebí další výzkumy.

zlaté zrnko, káva
Zdroj: Refresher

5. Častá masturbace může ovlivnit růst mužského pohlavního orgánu, může vyčerpat všechny spermie nebo může muži způsobit chlupaté dlaně či úmrtí na dehydrataci.

Švihra: Masturbace je přirozenou součástí zdravé lidské sexuality. Při lidském zdraví většinou platí selský rozum a zlatá střední cesta. Jinými slovy –⁠ nic se nemá přehánět. Stejně je tomu i u tohoto tématu. Lidské tělo není neomezená továrna na spermie a potřebuje čas na regeneraci. Totéž platí i pro penis. Chlupaté dlaně jsou mýtus. Na dehydrataci by při masturbování mohl umřít někdo, kdo se týden nenapije.

6. Ananas mění chuť mužského ejakulátu.

Žižková: Pravda. Stejně jako jiné aromatizované potraviny, jako jsou česnek, cibule, nebo dokonce pivo. Ty mají vliv nejen na „chuť“ a zápach potu, ale i jiných výtoků. A nejen na spermie, ale i na vaginální sekret má vliv to, co sníme.

Švihra: Chuť ejakulátu podle dostupných zjištění může opravdu ovlivnit strava a pitný režim, cvičení i užívání léků či drog.

ananás
Zdroj: Unsplash/@helloimnik

7. Ženská prsa se při pohlavním styku mohou vzrušením zvětšit.

Žižková: Pravda. Při sexuální stimulaci a dráždění se prsa napnou, bradavky se postaví a opravdu se prsa mohou trošku zvětšit. Stejně tak mají vliv i hormony a velikost prsou se může lišit různě i během cyklu. Ovšem není to zvětšení o dvě tři velikosti. Je sotva patrné a většinou subjektivní.

8. Když ženu bolí vagina při sexuálním aktu, je třeba to jen „rozhýbat“ častějším sexem.

Žižková: Lež. Bolest při styku můžou způsobovat například vaginální záněty, vaginální cysty nebo zánět čípku. A to platí nejen při problémech týkajících se vaginy, ale i dělohy, vejcovodů a vaječníků nebo patologie v malé pánvi jako například endometrióza, cysty atp. Pokud má žena takový problém, měla by navštívit gynekologa, aby vyloučil tyto patologie.

Vaginální zánět je nejčastěji spojen s kvasinkovou infekcí a s tou si většinou žena poradí sama pomocí volně prodejných preparátů. Dalším problémem mohou být psychosomatické potíže nebo vaginismus, porodní poranění, povolené nebo zablokované pánevní dno. V takových případech je dobré se obrátit také na ženského fyzioterapeuta.

9. Žena může otěhotnět i z mužovy tzv. kapičky lásky ještě před samotným vyvrcholením.

Žižková: Pravda. I kapička lásky, tedy preejakulát, může obsahovat spermie schopné oplodnit ženu. Je to také důvod nespolehlivosti přerušované soulože.

Švihra: Studie nejsou dostatečné, ale teoreticky to možné je. Při této otázce se ale musíme pozastavit. Ze sociologického hlediska je fascinující, jak velká část mladých lidí dělá všechno možné proto, aby neotěhotněla. Na druhé straně však existuje stále větší část populace, která má s otěhotněním problém. Bohužel, neplodnost je opravdu fenoménem současnosti.

Čísla, která před padesáti lety představovala normální hladiny zdravého plodného muže, dnes už neplatí ani náhodou. Viníkem jsou pravděpodobně stres, konzumní způsob života a možná mikroplasty.

muž a žena v posteli, vzťah, láska, sex
Zdroj: Unsplash/Claudia van Zyl/na voľné použitie

10. Anální orgasmus je intenzivnější než vaginální.

Žižková: Pravda. A nejen u žen, ale také u mužů je anální oblast významnou erotogenní zónou. Anál je pořádně nervově zásoben, a proto může jeho stimulací žena dosáhnout velmi silného orgasmu. Největší explozi ženy zažívají při dvojí stimulaci –⁠ tedy vaginální a anální zároveň.

11. Pokud má žena při poloze misionáře pod zády polštář, je větší pravděpodobnost, že otěhotní.

Žižková: Spíše mýtus. To, jak styk probíhá, nemá na oplodnění již z logického hlediska vliv. Po styku, kdy jsou v pochvě spermie, může pravděpodobnost na otěhotnění potenciálně zvýšit to, když žena zůstane ležet nebo si podloží zadek, aby spermie z pochvy nevytekly, ale spermie jsou schopny dopravit se do dělohy a k vajíčku samy i ve vertikální poloze.

12. Muž by neměl foukat do ženské vaginy, protože to může způsobit její smrt.

Žižková: K tomu úplně nevím, co říct. Jedině toto: proč? (smích). Ale zase logicky, aby muž ženě opravdu ublížil, musel by vyvinout velkou sílu, aby to ufoukl natolik, že by se ženě něco stalo. Při souloži se přece do pochvy také dostává vzduch a následně vagina „prdí“ a je to naprosto normální jev. Nemůžu ale vyloučit, že kdyby například při menstruaci, kdy jsou v děloze otevřeny cévy, muž opravdu silně foukl, že by mohl způsobit vzduchovou embolii. Ale to jsou jen mé teorie.

sex
Zdroj: Unsplash.com

13. Ženy tmavší barvy pleti mají o dva stupně teplejší pochvu než ženy světlé pleti.

Žižková: Na toto nedokážu odpovědět. Ale biologicky bychom měli být všichni stejní. Měří se rektální teplota, která má jasnou hodnotu a nevidím důvod, proč by u černošek tato teplota měla být vyšší. Stejně tak při vaginálním měření.

14. Muž musí jít po sexu močit, jinak se mu penis může zanítit.

Švihra: Když vynecháme pohlavní choroby, klasický pohlavní styk dvou zdravých jedinců je

rizikový zejména pro ženy. Je tomu tak kvůli anatomii. Krátká ženská močová trubice umožňuje snadný přechod fekálních bakterií dovnitř do partnerčina měchýře. Proto platí, že ženy by se měly po každém styku co nejdříve vymočit a osprchovat.

15. Čím větší penis, tím lepší orgasmus (mužský i ženský).

Švihra: Jak máme různé typy penisů, tak existují i ​​různé typy vagin. Podle velikosti může být styk pro partnerku neuspokojivý, ale také mírně bolestivý. Sexualita ale velmi záleží i na duševní pohodě, celkovém partnerském souladu. Navíc existují různé typy orgasmů. Opět připomínám –⁠ na sexualitu máme odborníky –⁠ andrology a sexuology. Pokud vás trápí nějaký problém z této oblasti, nestyďte se je vyhledat.

penis
Zdroj: Unsplash.com
Domů
Sdílet
Diskuse