Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2022 17:13
Čas čtení 0:58
Vojtěch Vanda

V Rusku odhalili nové logo vlastní verze McDonald's

V Rusku odhalili nové logo vlastní verze McDonald's
Zdroj: Unsplash/Jurij Kenda/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI INVAZE NA UKRAJINĚ MCDONALD’S RUSKO
Uložit Uložené

Po invazi na Ukrajině odešel z Ruské federace nespočet západních firem včetně fastfoodového řetězce McDonald's. Rusko si tak vytvořilo vlastní verzi.

Nový restaurační řetězec, který má převzít roli bývalé restaurace McDonald's v Rusku, odhalil své nové logo. Dle informací BBC má symbolizovat hamburger a dvě hranolky, samotný název řetězce ale ještě známý není. A to i přesto, že se obdoba McDonaldu chystá v Rusku otevřít už v neděli.

Doporučeno
Rusko otevře vlastní fastfood „Strýček Váňa“. Jeho logo se podezřele podobá McDonald's Rusko otevře vlastní fastfood „Strýček Váňa“. Jeho logo se podezřele podobá McDonald's 17. března 2022 9:37

Americký fastfoodový řetězec McDonald's reagoval v březnu na ruskou agresi na Ukrajině stažením se z Ruské federace. A jak jsme tě informovali, 850 ruských restaurací nejznámější sítě fastfoodů měl odkoupit dosavadní držitel licence Alexander Govor, který provozuje 25 restaurací na Sibiři. Spolu s odkupem byl avizován i rebranding.

Restaurace, kam obvykle zákazníci chodili na americké jídlo, nyní spravuje firma Sistema PRO, která již na konci týdne chystá velké znovuotevření. A přestože nový řetězec nemá jméno, bylo odhaleno jeho logo. 

Podle diskuzí na sociálních sítích se ale lidem zdá, že logo stále jaksi připomíná písmeno „M“. Další se zase domnívají, podle zeleného pozadí a kruhu reprezentujícího hamburger, že se autor inspiroval ve vlajce Bangladéše. 

A co se názvů týče, ruský server Izvestia.ru uvedl, že Sistema PRO poslala na ruský patentový úřad Rospatent osm různých potenciálních jmen včetně názvů „Tot Samyi“ jako „ten samý“ nebo „Svobodnaya Kassa“ jako „volná pokladna“. 

Domů
Sdílet
Diskuse