Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2022 19:39
Čas čtení 1:10
Vojtěch Vanda

Za sexuální obtěžování 11leté dcery své přítelkyně dostal policista podmínku

Za sexuální obtěžování 11leté dcery své přítelkyně dostal policista podmínku
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ
Uložit Uložené

Případ, který se dá klasifikovat jako sexuální obtěžování, řešil Okresní soud v Karlových Varech. Policista obtěžoval jedenáctiletou dceru své přítelkyně, lehal si k ní do postele a osahával ji.

Sedmačtyřicetiletý policista sexuálně obtěžoval jedenáctiletou dceru své přítelkyně, za což dostal podmínku. Tento verdikt v pátek vynesl Okresní soud v Karlových Varech. Muž měl za malou dívkou chodit do pokoje například v momentě, kdy jeho přítelkyně odešla na nákup. Když spala, tak si za ní lehl a začal ji osahávat na intimních místech. Informuje o tom web Novinky.cz.

Doporučeno
Mezi banány se v českých supermarketech našlo 840 kilo kokainu za více než 2 miliardy korun (Aktualizováno) Mezi banány se v českých supermarketech našlo 840 kilo kokainu za více než 2 miliardy korun (Aktualizováno) 10. června 2022 17:30

Rozsudek není pravomocný, jelikož se k němu obě strany chtějí vyjádřit poté, co získají kompletní písemnou podobu. Prozatímní závěr soudu je však takový, že muž dívku obtěžoval. Policista na druhou stranu tvrdí, že se jí ani nedotkl.

Sahal jí na přirození

Když si policista k dívce lehal, osahával ji, zatímco spala. Dívka následně poté, co na ni začal sahat, procitla ze spánku. Kromě toho dívce také posílal textové zprávy se sexuálním podtextem, v nichž ji například nabádal, aby mu poslala fotky ve spodním prádle.

Podle soudu šlo ze strany muže o jasnou snahu o sexuální uspokojení. Nešlo však o deviantní chování. „Žádnou takovou sexuální poruchou podle znaleckého posudku netrpí,“ citoval web Novinky.cz předsedu senátu Dalibora Čermáka. Dodal, že tento případ je hraniční.

„Jedná se o ten nejměkčí typ způsobu spáchání tohoto zločinu. Tady se pohybujeme na tenkém ledě. (...) Vzali jsme v potaz zejména velký věkový rozdíl, kdy už je namístě přitakat tomu, že takové jednání je trestné a naplňuje zločin pohlavního zneužití,“ vysvětlil soudce. Nicméně o trestu odnětí svobody podle soudu nemohla být řeč vzhledem k nejmenší závažnosti zločinu a skutečnosti, že dosud žil spořádaným životem.

Obžalovaný se posléze vyjádřil i ke zprávám, které podle něj byly nepochopeny. „Nebylo to myšleno v žádném kontextu s tím, co je mi kladeno za vinu. Neuvědomil jsem si, že by to mohl někdo brát úplně jinak, než jsem to myslel,“ dodal muž, který je momentálně profesně postaven mimo službu.

Domů
Sdílet
Diskuse