Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2022 16:07
Čas čtení 0:55
Ilona Hobzová

V Rusku otevřel nový fastfood. Burgery pojmenoval podle střel, tanku nebo stíhacího letounu

V Rusku otevřel nový fastfood. Burgery pojmenoval podle střel, tanku nebo stíhacího letounu
Zdroj: Unsplash/Kristi Johnson/volně k užití
NEWS RUSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Podnik s názvem Z-Burger se nachází v ruském městě Syktyvkar.

Z Ruska odešlo v důsledku invaze na Ukrajinu mnoho firem, své působení v zemi ukončil i fastfoodový řetězec McDonald's. S tím si Rusko poradilo po svém. Místo McDonald's si vytvořilo vlastní verzi. Ve městě Syktyvkar začal nyní rychlé občerstvení prodávat podnik s názvem Z-Burger. Ten nabízí burgery nebo pizzu s vlasteneckými a nacionalistickými názvy.

Doporučeno
V Rusku odhalili nové logo vlastní verze McDonald's V Rusku odhalili nové logo vlastní verze McDonald's 10. června 2022 17:13

Vlastenecký burger i pizza

Na podnik v severozápadním Rusku upozornil novinář BBC Francis Starr. Z-Burger, jak se fastfood jmenuje a evokuje tak název nechvalně proslulého válečného symbolu Z, má i vlastní stránku na sociální síti V Kontakte. 

Zájemci si mohou objednat například burgery s názvy Kreml, Za mír, Za naše, Za Krym nebo Moskva. V nabídce má fast food také pizzu s podobnými názvy. Kromě jmen jako Za Rusko, Za Donbas nebo Krymská pizza je k dostání také pizza s názvem Za Bělorusko.

Některé další produkty jsou zase pojmenovány po ruských zbraních, letadlech nebo tancích, nejen těch, které v současné době Rusové používají na Ukrajině. Názvy burgerů zahrnují Su-57 po ruském stíhacím letounu, Kinzhal po balistické raketě nebo T-34 po tanku z období druhé světové války.

Domů
Sdílet
Diskuse