Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2022 10:10
Čas čtení 1:04
Ilona Hobzová

Cristiano Ronaldo nemusí platit odškodné za údajné znásilnění, soud žalobu zamítl

Cristiano Ronaldo nemusí platit odškodné za údajné znásilnění, soud žalobu zamítl
Zdroj: Getty Images/Clive Brunskill
NEWS CRISTIANO RONALDO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Hráče Manchesteru United obvinila ze znásilnění Američanka Kathryn Mayorga v roce 2018.

Soud v americkém Las Vegas zamítl žalobu Kathryn Mayorgy proti Cristianu Ronaldovi. Žena po slavném fotbalistovi chtěla odškodné ve výši dvaceti pěti milionů dolarů poté, co ji měl údajně v roce 2009 znásilnit. Soud smetl případ ze stolu i kvůli tomu, že právník žalobkyně opakovaně použil odcizené a důvěrné dokumenty.

Doporučeno
Jiří Procházka se stal šampionem UFC. V šílené válce uškrtil Brazilce Glovera Teixeiru Jiří Procházka se stal šampionem UFC. V šílené válce uškrtil Brazilce Glovera Teixeiru 12. června 2022 7:09

Odcizení důvěrných dokumentů

Podle soudkyně Jennifer Dorsey použil právní zástupce žalobkyně Leslie Mark Stovall ukradené dokumenty, které podrobně popisovaly komunikaci Ronalda a jeho právníků. Dokumenty se objevily prostřednictvím Football Leaks, fotbalové verze WikiLeaks. Podle soudkyně jsou ale tyto dokumenty důvěrné, a tudíž je nelze použít jako důkazný materiál. Dorsey uvedla, že právník žalobkyně „záměrně vyhledal hacknutou a interní komunikaci Ronalda, aby z ní následně vytvořil tvrzení své klientky“.

Cristiano Ronaldo
Zdroj: TT via AP/Janerik Henriksson

Podle verdiktu soudkyně byla žaloba založena na odcizených a důvěrných dokumentech a Stovall tak pošpinil celý případ. Žalobu zamítla bez možnosti podat v budoucnu další, Mayorga má ale podle serveru Sporting News možnost obrátit se k obvodnímu odvolacímu soudu. 

Bývalá modelka a učitelka Kathryn Mayorga obvinila Ronalda z toho, že ji měl v roce 2009 znásilnit v hotelovém pokoji. Fotbalista ale uvedl, že s ním Mayorga měla styk dobrovolně. Žena se už v roce 2009 obrátila na policii, fotbalistovo jméno ale neuvedla a vyšetřování bylo pozastaveno. V srpnu 2010 jí zaplatili Ronaldovi právníci 375 000 dolarů za mlčenlivost.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

O osm let později ale Mayorga podala žalobu mimo jiné za ublížení na zdraví a emocionální újmu. Tvrdila také, že dohodu o mlčenlivosti porušila protistrana poté, co se zprávy o případu objevily v Evropě. Už v létě 2019 ale státní zastupitelství v Nevadě rozhodlo, že portugalský fotbalista stíhán nebude kvůli nedostatečným důkazům.

Domů
Sdílet
Diskuse