Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2022 19:58
Čas čtení 1:06
Ilona Hobzová

FOTO: Ruská náhrada McDonald’s otevřela své první pobočky, takto to vypadá uvnitř

FOTO: Ruská náhrada McDonald’s otevřela své první pobočky, takto to vypadá uvnitř
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Vedení firmy doufá, že zákazníci nepoznají rozdíl.

V Moskvě a dalších městech se otevřely první pobočky nového fastfoodu, který v Rusku nahradil oblíbený řetězec McDonald’s. Ten se ze země stáhl v důsledku ruské invaze na Ukrajinu. V neděli zahájilo provoz prvních patnáct restaurací. Nesou název Vkusno & točka (Chutně & tečka). Vedení podniku uvedlo, že do týdne otevřou další desítky poboček, a do pěti až šesti let slibuje tisícovku restaurací po celém Rusku. Firma si také udržela desítky tisíc zaměstnanců, kteří pracovali v původních restauracích. 

Doporučeno
V Rusku otevřel nový fastfood. Burgery pojmenoval podle střel, tanku nebo stíhacího letounu V Rusku otevřel nový fastfood. Burgery pojmenoval podle střel, tanku nebo stíhacího letounu 11. června 2022 16:07
MoskvaMoskvaMoskvaMoskva
Zobrazit galerii
(5)

Cílem jsou chutné a dostupné produkty

„Naším cílem je, aby naši hosté nepostřehli rozdíl ani v kvalitě, ani v prostředí,“ řekl na slavnostním otevření jedné z restaurací v Moskvě generální ředitel Oleg Parojev. Novinářům také vysvětlil, že nejdřív nebudou k dispozici všechny produkty, protože firma nemá ještě dostatečně vyřešenou logistiku.

V nabídce tak zatím není například oblíbený Big Mac či dezert McFlurry. Vkusno & točka nabídne jejich náhražky. Burgery budou přejmenované. Nebudou například obsahovat předponu Mac, která podle Parojeva evokuje přímou asociaci s McDonaldem.

V menu pak zůstanou zachovány oblíbené produkty jako cheeseburgery, chickenburgery nebo nugety. Podnik také zachoval některé designové prvky interiéru původních restaurací. Změnilo se ale logo, které restaurace představila už minulý týden.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

Společnost také vyhlásila výběrové řízení na nalezení nového nápoje, který by nahradil Coca-Colu. „Cílem je zůstat cenově dostupnou značkou. Nejchutnějším produktem za dostupné peníze,“ dodal generální ředitel Vkusno & točka. 

Americký fastfoodový řetězec McDonald's reagoval v březnu na ruskou agresi na Ukrajině stažením se z Ruské federace. Restaurace, kam obvykle zákazníci chodili na americké jídlo, nyní spravuje firma Sistema PRO.

Domů
Sdílet
Diskuse