Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2022 14:57
Čas čtení 1:13
Ondřej Jarůšek

Jiří Procházka po výhře titulu UFC: S výkonem nejsem spokojený. Je mi jedno, s kým budu bojovat příště

Jiří Procházka po výhře titulu UFC: S výkonem nejsem spokojený. Je mi jedno, s kým budu bojovat příště
Zdroj: Getty Images/Yong Teck Lim
SPORT BOJOVÉ SPORTY JIŘÍ PROCHÁZKA MMA UFC
Uložit Uložené

Nový šampion UFC děkuje fanouškům za podporu a říká, že příště se vrátí ještě lepší.

Jiří Procházka se na dnešním turnaji UFC 275 zapsal do historie jako první Čech, který získal opasek šampiona v největší světové MMA lize. V nesmírně napínavé válce s dosavadním králem polotěžké divize Gloverem Teixeirou svého soupeře uškrtil zhruba půl minuty před koncem pátého kola. Krátce po historické výhře pak nový šampion nahrál vzkaz fanouškům, ve kterém děkuje za podporu, ale zároveň říká, že s výkonem zcela spokojený není.

Doporučeno
Jiří Procházka se stal šampionem UFC. V šílené válce uškrtil Brazilce Glovera Teixeiru Jiří Procházka se stal šampionem UFC. V šílené válce uškrtil Brazilce Glovera Teixeiru 12. června 2022 7:09

„Zdravím všechny. Doufám, že jste si užili boj. Já teda se svým výkonem určitě spokojenej nejsem, ale... ku*va, máme pás. Vítězství je doma. Děkuji všem za podporu. Jedem dám, budeme upgradovat. Vítězství, vždycky,“ říká nový král váhové kategorie do 93 kilogramů. Procházka je navíc vůbec prvním bojovníkem v historii, který Teixeiru, přeborníka v boji na zemi, dokázal ukončit na submisi.

Nový šampion svým triumfem neuchvátil jen fanoušky po celém světě, ale i samotné vedení, které oba protagonisty hlavního zápasu odměnilo bonusem ve výši 50 tisíc dolarů. Kromě toho organizace označila tento duel za „jeden z nejlepších zápasů všech dob“. Poražený Teixeira uvedl, že do boje dal své maximum, ocenil kvality Procházky a na Twitteru naznačil, že by měl zájem o odvetu.

Jiří Procházkajiří procházkajiří procházkajiří procházka
Zobrazit galerii
(5)

Novopečený šampion Procházka na pobídnutí ze strany 42letého Brazilce reagoval slovy, že se případné odvetě nebrání. Krátce po výhře však v souvislosti se svým dalším soupeřem zmínil bývalého šampiona Jana Błachowicze, který rovněž českého samuraje pohotově vyzval. Podle Błachowicze by jejich střet byl „největším zápasem v historii Evropy“.

Jak píše portál MMA News, Procházka na tiskové konferenci zmínil, že na jménu příštího soupeře mu nezáleží a bude bojovat s kýmkoliv, ať už to bude opět Brazilec, nebo tvrdý Polák. „Je jedno, jestli to bude Glover nebo Jan. Nezáleží mi na tom. V příštím zápase budu jiný bojovník. Tohle ode mě nebyl nejlepší výkon,“ řekl rodák z Hostěradic u Brna, který se nesmazatelným písmem zapsal do historie českého i světového MMA.

Zpět
Sdílet
Diskuse