Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2022 14:56
Čas čtení 1:33
Adéla Ježková

Novinář donutil herečku Rebel Wilson „vyoutovat“ se

Novinář donutil herečku Rebel Wilson „vyoutovat“ se
Zdroj: Wikimedia Commons/Eva Rinaldi/volně k užití
NEWS AUSTRÁLIE LGBTQ+ LIDÉ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Coming out australské herečky Rebel Wilson údajně nebyl jejím vlastním rozhodnutím. Byla k němu donucena senzacechtivým novinářem.

V sobotu měly australské noviny The Sydney Morning Herald napsat herečce e-mail, ve kterém uvedly, že Wilson dávají dva dny na to, aby se vyjádřila ke svému novému vztahu, a teprve poté o něm budou informovat.

Australská herečka známá především z komedie Pitch Perfect již dříve potvrdila, že je šťastně zadaná, nezmínila se ale o tom, s kým. O své partnerce Ramoně Agrumě poprvé promluvila až po necitlivém pokusu o „vyoutování“ v příspěvku na Instagramu. „Vždy jsem si myslela, že hledám Disney prince... ale možná jsem celou tu dobu potřebovala Disney princeznu,“ napsala k fotce se svou partnerkou. V reakci na to noviny vydaly bulvární článek, ve kterém říkají, že o vztahu věděly již dlouho, a novinář Andrew Hornery si proto stěžuje, že mu herečka brání v získání sólokapra, píše server Independent.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Rebel Wilson (@rebelwilson)

Noviny na sociálních sítích sklidily velkou vlnu kritiky. Nikdy totiž není v pořádku „outovat“ LGBTQ+ lidi nebo na ně vyvíjet nátlak, aby se ke své sexualitě „přiznali“. „Takže to zřejmě nebyla volba Rebel Wilson. Novináři přiznali, že ji dva dny předem upozornili, že se ji chystají „vyoutovat“. A co hůř, podíleli se na tom i gayové v Sydney Morning Herald,“ napsala na Twitteru novinářka Kate Doak. 

„Jako novinářka, která se otevřeně hlásí k homosexualitě, a prošla tranzicí, mám zlomené srdce, když vidím, že se něco takového děje i dnes,“ dodala.

„Ukázalo se, že Rebel Wilson přišla s coming outem jen proto, aby se vyhnula násilnému ‚vyoutování‘. Jsem tak naštvaná a je mi líto Rebel, tohle si nikdo nezaslouží,“ napsala jedna z dalších uživatelek Twitteru Theresa. Herečka na Twitteru poděkovala za podporu a uvedla, že se tuto těžkou situaci snaží „zvládnout s grácií“.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

Podle serveru BBC australské noviny bulvární sloupek stáhly a jeho autor se omluvil. Uvedl, že „jako homosexuál si dobře uvědomuje, jak hluboce diskriminace bolí“ a že by si nepřál způsobit tuto bolest někomu jinému. Kritiku si vysloužil i šéfredaktor listu Bevan Shields, který v neděli vydal redakční poznámku, v níž zprávu obhajoval.

Zpět
Sdílet
Diskuse