Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. června 2022 13:30
Čas čtení 1:04
Martin Mičuda

Rodina sportovně laděných modelů Bentley se rozrůstá o 550koňové GT S, GTC a Flying Spur S

Rodina sportovně laděných modelů Bentley se rozrůstá o 550koňové GT S, GTC a Flying Spur S
Zdroj: Bentley
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BENTLEY
Uložit Uložené

Světovou výstavní premiéru si novinky odkroutí na blížícím se tradičním festivalu Goodwood Festival of Speed.

Bentley již dlouhá léta nabízí své modely nejen s dvanáctiválcovými motory, ale také jako V8 variantu se sportovnějšími ambicemi. Aktuálně ale britský výrobce rozšířil své portfolio o ještě sportovnější modely, které nesou dodatek S.

Po loňské Bentayge S tak poznáváme vozy GT S, GTC S a Flying Spur S. Jejich společným jmenovatelem je čtyřlitrový benzínový osmiválec s maximálním výkonem až 404 kW/550 koní a točivým momentem na úrovni 770 Nm. K tomu, aby tyto novinky pokořily rychlost 100 km/h, jim stačí jen 4 sekundy.

Společný mají také pohon všech čtyř kol a osmistupňovou automatickou převodovku. Na rozdíl od předchozí generace provedení S však tentokrát nejsme svědky navyšování výkonu v porovnání s „klasickými“ verzemi V8, a změny dokonce neevidujeme ani v podvozkových komponentech.

Elektronicky řízený samosvorný diferenciál tak v nabídce není, přidává však tzv. Dynamic Ride Control, tedy systém stabilizátorů, který eliminuje naklánění karoserie a přizpůsobuje tuhost v závislosti na aktuálních podmínkách na cestě.

Bentley, Continental GT V8 S, Flying Spur S,
Zdroj: Bentley

Naopak většími změnami prošla vizuální stránka. Modely S daly sbohem početně zastoupeným chromovým prvkům, které jsou v tomto případě zabaleny do černé povrchové úpravy. Platí to i pro masku se specifickou výplní, 22" disky v provedení Gloss Black, kryty zpětných zrcátek a všechny ozdobné lišty. Poznávacím znakem jsou také 4 černé koncovky výfuku, světlomety s tmavším podkladem či výrazné červené třmeny brzd. Standardem jsou i špičkové pneumatiky Pire P Zero.

Doporučeno
Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku 27. listopadu 2023 14:00

Decentní kosmetické změny evidujeme i v interiéru, v němž přibyla sportovní loga, více zastoupené mikrovlákno Dinamica či jemně pozměněná grafika digitálních budíků. Světovou výstavní premiéru si novinky odkroutí na blížícím se festivalu Goodwood Festival of Speed, který se uskuteční koncem měsíce. Cenové relace zatím neznáme.

Bentley, Continental GT V8 S, Flying Spur S,Bentley, Continental GT V8 S, Flying Spur S,Bentley, Continental GT V8 S, Flying Spur S,Bentley, Continental GT V8 S, Flying Spur S,
Zobrazit galerii
(24)
Zpět
Sdílet
Diskuse