Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. června 2022 13:30
Čas čtení 0:48
Martin Mičuda

Nový Volkswagen Amarok bude mít velký displej, třílitrový šestiválec i špičkové iQ.Light světlomety

Nový Volkswagen Amarok bude mít velký displej, třílitrový šestiválec i špičkové iQ.Light světlomety
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY VOLKSWAGEN
Uložit Uložené

Spolupráce automobilek Volkswagen a Ford již za několik týdnů přinese své ovoce.

Volkswagen postupně odhaluje 2. generaci pick-upu. Naposledy ukázal víko korby, které kromě samotného nápisu Amarok a zajímavé grafiky potvrdilo setrvání šestiválce pod kapotou. Podle malé plakety V6 v rohu bude Volkswagen v Evropě jedním z posledních s šestiválcovým pick-upem na trhu.

Amarok vzniká ve spolupráci s automobilkou Ford, nová generace bude tedy mít technický základ jako Ranger. Stále však oficiálně nevíme, jestli bude mít šestiválcový motor od značky Ford, nebo Volkswagen. V6 však bude pravděpodobně vrcholem v nabídce, základní provedení bude mít čtyřválec. Druhá generace bude větší, rozvor má šířku 3 220 mm, což je o 125 milimetrů více než doposud.

Volkswagen, Amarok,
Zdroj: Volkswagen

Nová je také první oficiální fotografie interiéru, konkrétně středového displeje, který svým umístěním navazuje na prvotní náčrty. Centrem palubky bude až 12" vertikálně orientovaný displej multimediálního prostředí, který ve spodní části doplní fyzické ovládací prvky. Zejména vzhledem k orientaci displeje je tedy zřejmé, že i v tomto případě můžeme původ hledat ve značce Ford – s největší pravděpodobností bude mít infotainment SYNC4.

Doporučeno
Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku 27. listopadu 2023 14:00

Poslední detail, který nám Volkswagen přibližuje, je pohled na přední světlomety. Ty budou za příplatek vybaveny špičkovou Matrix-LED technologií, i Amarok tedy dostane iQ.Light světla. Všechno podstatné bychom se měli dozvědět už příští měsíc, kdy je naplánováno slavnostní odhalení.

Volkswagen, Amarok,Volkswagen, Amarok,Volkswagen, Amarok,Volkswagen, Amarok,
Zobrazit galerii
(9)
Domů
Sdílet
Diskuse