Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. června 2022 17:17
Čas čtení 0:50
Radim Šlechta

Photoshop bude přes web přístupný každému zdarma. Adobe testuje model „freemium“

Photoshop bude přes web přístupný každému zdarma. Adobe testuje model „freemium“
Zdroj: Unsplash/Onur Binay/volně k užití
NEWS MODERNÍ TECHNOLOGIE
Uložit Uložené

Společnost Adobe chystá internetovou verzi programu, zatím ji testuje v rámci Kanady.

Adobe chystá zpřístupnit webovou verzi Photoshopu zadarmo a pro všechny. V současnosti ji testuje na kanadském trhu. V budoucnosti by se ale „freemium“ Photoshop měl dostat i do zbytku světa. Internetovým uživatelům s účtem Adobe se odemknou základní funkce programu, některé pokročilé budou za platební branou. Informuje o tom The Verge.

Webová verze populárního programu na úpravu fotografií a tvorbu grafiky poprvé vznikla v říjnu loňského roku. Tehdy se záměrem propojit mezi sebou umělce, kteří měli k dispozici základní úpravy fotek a po uložení obrázku pak v projektech mohli jejich kolegové připojovat poznámky. Tehdy bylo potřeba dokument do prohlížeče nahrát, v současnosti je možné vytvořit nový dokument v rámci prohlížeče hned po přihlášení.

Adobe se uvolněním této verze Photoshopu podle svých slov snaží zpřístupnit základní prostředí programu těm lidem, kteří se o koupi zatím rozhodují. Společnost prý chce, aby si lidé mohli základní funkce nejprve libovolně dlouho testovat. „Osekaná“ verze má zároveň nalákat nové potenciální zákazníky.

Doporučeno
Lidé stáli u Masaryčky 100 metrů dlouhou frontu na otevření nového obchodu DJI. Podívej se, jak vypadá Lidé stáli u Masaryčky 100 metrů dlouhou frontu na otevření nového obchodu DJI. Podívej se, jak vypadá 9. dubna 2024 12:00

Společnost zároveň nesdělila, kdy přesně počítá s rozšířením freemium modelu do zbytku světa. Ve webové verzi ale stále testuje a rozšiřuje mnohé nástroje, mezi které patří například práce s křivkami, filtry, burn tool nebo dodge tool. Testuje se také možnost převedení vrstev na inteligentní objekty, které si zachovávají původní kvalitu i po aplikaci různých efektů.

Domů
Sdílet
Diskuse