Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. června 2022 21:43
Čas čtení 0:45
Daniel Mikolášik

Trnavská univerzita má problém. Učitel se dopustil nepřípustného hodnocení studentky prvního ročníku

NEWS SLOVENSKO VYSOKÁ ŠKOLA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Docent na Trnavské univerzitě hodnotil jednu ze studentek prvního ročníku pedagogické fakulty podle nepřípustných kritérií. Za pomoc s mailovou agendou jí slíbil, že nemusí vypracovat požadovaný projekt ani chodit na zkoušku. O praktikách učitele informovala TV Markíza.

„Neposílejte mi projekt, co jsem napsal, nemusíte ho dělat. Jste moje asistentka, máte v tomto úlevu a neučte se na zkoušku,“ řekl učitel studentce katedry pedagogických studií během videohovoru. Desetiminutový záznam se dostal i do redakce Markízy, která na akademické půdě v Trnavě s videem konfrontovala vedení univerzity i samotného docenta.

Doporučeno
Přijímačky na VŠ budou i v ukrajinštině. Uprchlíci je mohou složit v srpnu Přijímačky na VŠ budou i v ukrajinštině. Uprchlíci je mohou složit v srpnu 16. června 2022 12:52

Postup učitele je podle vedení univerzity hrubým porušením pravidel. „Mě ta nahrávka velmi překvapila a dost šokovala. Absolutně se neztotožňuji s tím, abychom tolerovali takové chování, a určitě ho nebudeme tolerovat,“ řekla děkanka fakulty Viera Peterková. Podobný názor má i rektor univerzity René Bílik, podle kterého existují důvodné pochybnosti o objektivitě hodnocení.


Učitel, který se provinil, se za pochybení omluvil a je připraven přijmout důsledky. „Člověk dělá chyby a myslím si, že dostat šanci by mohl každý. Já si tu chybu uvědomuji, a proto věřím, že najdeme další možnost jakékoli spolupráce,“ řekl. Docenta čeká disciplinární trest. Jeho charakter upřesní univerzita v nejbližších dnech.

Zpět
Sdílet
Diskuse