Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je vytvořen v rámci mediální spoluprace s festivalem Beats for Love.
25. června 2022 17:15
Čas čtení 2:09
redakcia

Festival Beats for Love nabídne světové DJs i underground. Součástí festivalu jsou edukativní workshopy

Festival Beats for Love nabídne světové DJs i underground. Součástí festivalu jsou edukativní workshopy
Zdroj: Beats for Love/Kuba Zatloukal
KULTURA ELEKTRONICKÁ HUDBA FESTIVALY KONCERTY
Uložit Uložené

Beats for Love opět míří do Dolních Vítkovic a už tradičně nabídne nadupaný line-up i mimohudební přesah.

Oblíbený festival Beats for Love po tříleté pauze opět roztančí Česko. Od 1. do 4. července 2022 si můžeš poslechnout nejlepší DJs mezinárodní scény a nasát originální atmosféru industriálního areálu Dolní Vítkovice. Festivalu vévodí zvučná jména jako Armin Van Buuren, Alan Walker, Lost Frequencies nebo Timmy Trumpet. Kromě hudebních vystoupení nabízí edukativní program, najdeš tam stánky a workshopy zaměřené na kurz mixování hudby, taneční lekce, jógu, ale i fashion zónu. Už tradičně má festival charitativní přesah a jeho součástí je pomoc potřebným.

Koupit vstupenky
beats for love
Zdroj: Beats for Love/Milan Vrzal

Zazní rádiové hity i underground

Králem letošního festivalu je pětinásobný vítěz světové ankety DJ Mag Top 100 DJs, autor úspěšné rádiové show State Of Trance a hitů prvních příček světových žebříčků, Armin van Buuren. Kromě toho zazní i hity Alana Walkera, Lost Frequencies nebo aktuálně devátého nejoblíbenějšího DJ planety, Timmyho Trumpeta. Vystoupí také hitmakeři Alle Farben, Wilkinson a Sub Focus, fenomenální hip-hopový projekt Dope D.O.D. a seskupení Stereo MC's.

Kromě rádiových hitů uslyšíš na celkem 13 pódiích tvorbu undergroundové scény, potěší se fanoušci reggae, psytrance, techno, electro swing i house. Všechny zásadní hity zazní na obří Love stage o velikosti více než 1 600 metrů čtverečních, která slibuje nejen perfektní zvuk, ale také audiovizuální zážitek v podobě laserových, světelných, ohňových a zvukových efektů.

Armin van Buuren.
Armin van Buuren. Zdroj: Beats for Love

Bohatý doprovodný program

Pro festival Beats for Love je typický také mimohudební přesah. V minulých ročnících se za spolupráce návštěvníků a pořadatelů podařilo vybrat stovky tisíc korun na charitativní účely. „Letos budeme pomáhat třem mladým lidem z Moravskoslezského kraje, kteří prodělali dětskou mozkovou obrnu. Finanční a materiální pomoc má za cíl podpořit je v léčbě a rozvojových aktivitách a alespoň trošku jim i jejich rodinám pomoci žít kvalitnější život,“ uvádí ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Kromě charity se pořadatelé v rámci festivalu věnují i vzdělávání v různých oblastech. Letos dorazí profesionálové z jednoho z nejstarších pražských klubů Chapeau Rouge, kteří budou návštěvníky učit mixovat hudbu. Nebudou chybět ani stánky se zaměřením na zdravotní prevenci, tentokrát se bude jednat o osvětu v pohlavně přenosných chorobách. Součástí programu budou i workshopy a exhibice amerického fotbalu od hráčů ze Steelers Ostrava, exhibice adrenalinového sportu Parkour, taneční workshopy a exhibice taneční skupiny DancePoint nebo jóga workshopy. Zkrátka nepřijdou ani milovníci módy a beauty světa, fashion zóna nabídne masáže, vlasový styling, tvorbu make-upu i tetování henou.

Vstupenky rychle mizí

Na festival každoročně zavítají návštěvníci nejen z Česka, ale i Švédska, Izraele, Brazílie a dalších států. Do současnosti přivítal více než 320 000 unikátních návštěvníků a 2 300 umělců z celého světa, kteří společně protančili přes 300 hodin. 

Letošní ročník proběhne v termínu 1.–4. 7. 2022 v industriálním areálu Dolní Vítkovice. Vstupenky jsou stále v prodeji, aktuálně se standardní celofestivalová vstupenka prodává za 2 090 Kč + poplatky prodejce. U VIP vstupenek je v prodeji poslední vlna za 5 000 Kč + poplatky prodejce. V prodeji jsou i jednodenní lístky, které na pátek, sobotu či neděli stojí 890 Kč + poplatky prodejce a na pondělí 1 190 Kč + poplatky prodejce.

Pokud budeš na festival cestovat z větší dálky, můžeš přespat v Love campu. S nákupem místa ale neváhej, protože v prodeji zbývá necelých 40 % kapacity tohoto kempu. Love village a parkování už je dokonce vyprodáno, takže pokud si tento festival nechceš nechat ujít, kupuj vstupenky už teď.

chci na beats for love
beats for love
Zdroj: Beats for Love
Domů
Sdílet
Diskuse