Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. června 2022 19:36
Čas čtení 1:07
Eduard Starkbauer

Sadio Mané opouští po 6 letech FC Liverpool. Za 40 milionů posílí německého mistra Bayern Mnichov

Sadio Mané opouští po 6 letech FC Liverpool. Za 40 milionů posílí německého mistra Bayern Mnichov
Zdroj: ANP/Getty Images
SPORT FOTBAL ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

30letý fotbalista se v metropoli Bavorska podrobí již v nejbližších dnech vstupnímu vyšetření.

Jedna z největších hvězd Premier League Sadio Mané mění působiště. O odchodu stabilního člena útočné trojice vicemistra anglické ligy z FC Liverpool se šuškalo už několik týdnů. Dnes přišla oficiální zpráva o transakci, v níž německý mistr Bayern Mnichov zaplatí podle Sky Sports za senegalského atleticky disponovaného ofenzivního hráče s bonusy přes 40 milionů eur.

Doporučeno
Rafael Nadal: (Nejen) antukový král, kterému kariéru komplikuje chronická nemoc Rafael Nadal: (Nejen) antukový král, kterému kariéru komplikuje chronická nemoc 12. června 2022 7:00

Týmu z Anfield Road přijde přestupová částka určitě vhod, protože teprve minulý týden se mu povedlo dotáhnout transfer uruguayského útočníka Darwina Núñeze z portugalské Benficy Lisabon za částku atakující klubový historický rekord 75 milionů eur.

30letý vítěz Ligy mistrů z roku 2019 se v metropoli Bavorska podrobí již v nejbližších dnech vstupnímu vyšetření. K definitivnímu rozhodnutí opustit Liverpool měl dospět po letošním neúspěšném finále Ligy mistrů, v němž na konci května jeho tým prohrál s Realem Madrid 0:1.


Přestup již potvrdil i sportovní ředitel německého klubu Hasan Salihamidžić. Lídr senegalského výběru, se kterým se kvalifikoval i na zimní mistrovství světa v Kataru, opouští Liverpool po 6 letech, přičemž podle smlouvy měl odehrát ještě jednu sezónu.

Doporučeno
„I mě posílali k plotně. Rozhodčí musí zvládat emoce a neodcházet s brekem,“ říká hokejová sudí Patricie Vokalová (Rozhovor) „I mě posílali k plotně. Rozhodčí musí zvládat emoce a neodcházet s brekem,“ říká hokejová sudí Patricie Vokalová (Rozhovor) 22. května 2022 11:30

Sadio Mané vstřelil v celkem 269 zápasech za Liverpool 120 gólů a zapsal si také 48 asistencí. Jeho ofenzivní partner Mohamed Salah by měl v anglickém klubu pokračovat i příští sezónu, po které se však stane volným hráčem a do jiného klubu bude moci odejít zadarmo.

I v souvislosti s Maného příchodem do Německa zůstává jedním z velkých témat přestupního období budoucnost největší ofenzivní hvězdy Bayernu Mnichov Roberta Lewandovského. Mezi nejvážnější kandidáty patří podle pozorovatelů kromě FC Barcelona také tradiční vyzývatelé Chelsea a Paris Saint-Germain.

Domů
Sdílet
Diskuse