Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. června 2022 7:52
Čas čtení 0:51
Richard Balog

Nejnovější výtvor automobilky Pagani stojí přes 170 milionů korun a vyrobeno bude jen 5 kusů

Nejnovější výtvor automobilky Pagani stojí přes 170 milionů korun a vyrobeno bude jen 5 kusů
Zdroj: Pagani Automobili
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložit Uložené

Model s názvem Huayra Codalunga je prodlouženou verzí Huayra Coupé a osloví všechny nadšence sportovních aut.

Automobilka Pagani představila svůj nejnovější výtvor, který dostal název Huayra Codalunga. Jedná se o prodlouženou verzi původního Huayra Coupé a vyrobených bude jen 5 kusů s cenou na úrovni 7 milionů eur (172 milionů korun).

Novinka vznikla na podnět dvou sběratelů vozů Pagani, kteří oslovili zakladatele a hlavního designéra značky Horacia Paganiho, aby vytvořil tento typ sportovního vozu.

Oba klienti se výrazně podíleli na výrobě a na designu nového klenotu Pagani a spolupracovali s divizí Pagani Grandi Complicazioni. Model Huayra Codalunga je navržen do nejmenších detailů včetně luxusního interiéru s koženými prošívanými sedadly.

Doporučeno
Mám řidičák, ale bojím se řídit. Jak překonat strach? (Rozhovor) Mám řidičák, ale bojím se řídit. Jak překonat strach? (Rozhovor) 25. dubna 2022 7:00

Pod prodlouženou zádí se nachází charakteristický motor V12 o výkonu 840 koní a s točivým momentem 1 100 Nm, který se přenáší na zadní kola. Zvuk vychází ze čtveřice výfuků vyrobených z titanu pro maximální snížení hlučnosti i hmotnosti. Vůz váží pouhých 1 280 kilogramů a v kombinaci s propracovanou aerodynamikou představuje Huayra Codalunga impozantní supersport.

Horacio Pagani řekl, že vůz je výsledkem komplexního sledování jednoduchých myšlenek. Model Huayra Codalunga podle designérových slov udělali delší a hladší, jako by ho hladil, respektive formoval vítr. Inspirovali se dlouhými modely aut ze 60. let, které závodily na Le Mans.

Auto je určeno pro nadšence a sběratele, kteří již vlastní supersporty z dílen značek Ferrari, Lamborghini či McLaren a hledají jen výjimečná vozidla. Vychutnej si galerii.

Pagani AutomobiliPagani AutomobiliPagani AutomobiliPagani Automobili
Zobrazit galerii
(10)
Zpět
Sdílet
Diskuse