Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. června 2022 13:13
Čas čtení 0:40
Ema Stanovská TASR

Kyjiv byl v neděli ráno znovu terčem vzdušného útoku. Protivzdušná obrana sestřelila ruské rakety

Kyjiv byl v neděli ráno znovu terčem vzdušného útoku. Protivzdušná obrana sestřelila ruské rakety
Zdroj: Ozbrojené síly Ukrajiny
NEWS UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Podle oficiálních představitelů sestřelila protivzdušná obrana ruské rakety nad městem.

Ukrajinská metropole Kyjiv byla v neděli ráno znovu terčem vzdušného útoku. Ve městě byly slyšet výbuchy a sirény ohlašující letecký poplach. Podle oficiálních představitelů však protivzdušná obrana sestřelila ruské rakety nad městem. TASR o tom informuje na základě zprávy agentury DPA.


Gubernátor Kyjivské oblasti Olexij Kuleba uvedl, že nebyly hlášeny škody ani zranění. Obyvatele však znovu vyzval, aby se při leteckých poplaších nadále uchylovali do úkrytů. Na různých sociálních sítích se později objevily fotografie, které údajně na obloze zachycují stopy po raketě.

Doporučeno
V politických otázkách migrace hraje obrovskou roli kulturní i biologický rasismus, tvrdí vizuální teoretička V politických otázkách migrace hraje obrovskou roli kulturní i biologický rasismus, tvrdí vizuální teoretička 17. června 2022 7:00

Sirény zněly už několikrát

Ruské jednotky během války na Ukrajině opakovaně ostřelovaly také Kyjiv. Na začátku invaze se ukrajinskou metropoli pokoušely neúspěšně dobýt, Moskva později své vojáky z Kyjivské oblasti stáhla. Město však stále mohou zasáhnout rakety odpálené z ruského území.


Raketa například zasáhla obytnou budovu v centru Kyjeva koncem dubna během návštěvy generálního tajemníka OSN Antonia Guterrese. Při návštěvě německého kancléře Olafa Scholze, francouzského prezidenta Emmanuela Macrona a italského premiéra Maria Draghiho se tento čtvrtek ozvaly v Kyjevě sirény dvakrát, dopad rakety však tehdy nehlásili.

Zpět
Sdílet
Diskuse