Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
19. června 2022 16:01
Čas čtení 0:40
Ema Stanovská TASR

Velitel britské armády: Jsme generací, která musí opět připravit armádu pro boj v Evropě

Velitel britské armády: Jsme generací, která musí opět připravit armádu pro boj v Evropě
Zdroj: Wikimedia/Sir Patrick Sanders/volně k užití
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ VELKÁ BRITÁNIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

„V současnosti je nezbytné vytvořit armádu schopnou bojovat po boku našich spojenců a porazit Rusko v boji,“ uvedl Sanders.

Náčelník generálního štábu britské armády Patrick Sanders svým vojákům řekl, aby se opět připravili na boje v Evropě ve snaze porazit ozbrojené síly ruského prezidenta Vladimira Putina. TASR zprávu převzala v neděli z britské zpravodajské stanice Sky News.


Generál Sanders se stal náčelníkem generálního štábu v pondělí, kdy v této funkci nahradil Marka Carletona-Smitha.

Doporučeno
Kyjiv byl v neděli ráno znovu terčem vzdušného útoku. Protivzdušná obrana sestřelila ruské rakety Kyjiv byl v neděli ráno znovu terčem vzdušného útoku. Protivzdušná obrana sestřelila ruské rakety 19. června 2022 13:13

„V současnosti je nezbytné vytvořit armádu schopnou bojovat po boku našich spojenců a porazit Rusko v boji,“ uvedl Sanders. „Jsme generací, která musí opět připravit armádu pro boj v Evropě,“ dodal.

Sanders připomněl, že od roku 1941 je prvním náčelníkem britského generálního štábu, který převzal velení v době pozemní války v Evropě, v níž bojuje kontinentální mocnost.


„Ruská invaze na Ukrajinu zdůrazňuje náš hlavní cíl, kterým je chránit Spojené království, a to tím, že budeme připraveni bojovat a vítězit ve válkách,“ uzavřel Sanders.

Britský premiér Boris Johnson v neděli upozornil, že Západ se musí připravit na dlouhý boj, jelikož se ruský prezident Vladimir Putin na Ukrajině uchyluje k opotřebovávací válce ve snaze rozdrtit Ukrajinu čistou brutalitou.

Domů
Sdílet
Diskuse