Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2022 7:16
Čas čtení 0:28
Ema Stanovská

Ukrajinský parlament zakázal púšťať ruskú hudbu v médiách a na verejných miestach

NEWS
Uložit Uložené

Platiť budú aj výnimky, ktoré určí ukrajinská tajná služba SBU.

Ukrajinský parlament schválil zákon, ktorý zakazuje púšťať ruskú hudbu v médiách a na verejných miestach ako sú autobusy, taxíky a podobne. Rozhlasové a televízne stanice tiež musia zvýšiť podiel ukrajinskej hudby vo vysielaní z 35 na 40 percent. Informujú o tom portály The Kyiv Independent a Pravda.

Doporučeno
Šéf NATO Stoltenberg: Válka Ruska na Ukrajině může trvat roky Šéf NATO Stoltenberg: Válka Ruska na Ukrajině může trvat roky 19. června 2022 12:08

Zákaz, ktorý úrady prijali v nedeľu 19. júna, sa týka verejného prehrávania hudby umelcov s ruským občianstvom, vrátane videoklipov. V prípade porušenia zákazu hrozí médiám pokuta vo výške 10 percent ich licenčného poplatku. 

Obmedzenie sa nevzťahuje na umelcov, ktorí odsúdili ruskú inváziu na Ukrajinu. Zoznam umelcov, ktorých sa bude týkať táto výnimka, zostaví ukrajinská tajná služba SBU. Obmedzenia budú platiť až do oslobodenia všetkých okupovaných ukrajinských území a zastavenia ruskej agresie. 

Domů
Sdílet
Diskuse