Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2022 8:09
Čas čtení 0:40
Ivan Koribanič

Unikátní most Sky Bridge 721 má první oběť. Bezpečnostní systémy neselhaly

Unikátní most Sky Bridge 721 má první oběť. Bezpečnostní systémy neselhaly
Zdroj: Horský resort Dolní Morava
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Přesnou příčinu úmrtí muže nelze určit. Podle záchranáře a prezidenta Slovenského Červeného kříže Viléma Dobiáše není možné, aby kolaps zapříčinil řídký vzduch.

Muž ve středním věku zkolaboval krátce poté, co přešel visutý most. Oživit se ho nepodařilo ani záchranářům. Ti věnovali jeho resuscitaci hodinu, píše Nový Čas.

Krajská mluvčí záchranné služby Alena Kisiala řekla, že u muže nastala zástava krevního oběhu. Na místě byli během záchrany přítomni horští záchranáři, zdravotníci, ale i vrtulník z Hradce Králové.

Anketa:
Bojíš se výšek?
Ne, pokud vím, že je to bezpečné.
Ano.
Ne, pokud vím, že je to bezpečné.
54 %
880 Hlasů
Ano.
46 %
750 Hlasů

Přesnou příčinu kolapsu však nelze určit. Podle záchranáře a prezidenta Slovenského Červeného kříže Viléma Dobiáše není možné, aby jeho smrt zapříčinil řídký vzduch. Most se nachází ve výšce přibližně 1 120 metrů nad mořem.

Podle Dobiáše by muž možná zemřel i během procházky nebo doma, reálnější příčinou smrti proto může být strach. Pokud je stres z výšek velký, může vést až k selhání srdce. Fobie způsobí zrychlené dýchání. Následuje zúžení cév, které je nejrizikovější v oblastech mozku a srdce a může vést ke kolapsu.

Sky Bridge 721 je nejdelší visutý most na světě o délce 721 metrů. Nachází se na Dolní Moravě a otevřen je od 13. května. Od té doby ho navštívilo přes 45 tisíc lidí.

Zpět
Sdílet
Diskuse