Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. června 2022 20:22
Čas čtení 1:10
Tímea Krauszová

Jennifer Lopez během koncertu představila jedno ze svých dětí genderově neutrálním zájmenem

Jennifer Lopez během koncertu představila jedno ze svých dětí genderově neutrálním zájmenem
Zdroj: Getty Images/Amy Sussman
HUDBA JENNIFER LOPEZ NEBINÁRNÍ OSOBY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Emme se k ní přidali na pódiu a jejich matka o nich mluvila v genderově neutrálním jazyce.

Známá zpěvačka, herečka a tanečnice Jennifer Lopez si opět zazpívala s rodinou. Tentokrát se k ní na pódiu přidalo jedno z jejích dvojčat – Emme. JLo o nich po celou dobu na pódiu mluvila v genderově neutrálním jazyce, v angličtině k tomu využila zájmena they/them. Upozornil na to portál CNN.

Chválí ji, ale nejen za zpěv

Celým jménem Emme Maribel Muñiz je 14 let a se svou matkou už v minulosti zpívali – konkrétně během poločasu Super Bowl v roce 2020. Tentokrát zazpívali během galavečera týmu LA Dodgers. V rámci duetu si s matkou zazpívali hit A Thousand Years zpěvačky Christiny Perri.

Doporučeno
Moje identita není produktem woke levice. Takhle jsem se narodilo, říká nebinární Dodo (Rozhovor) Moje identita není produktem woke levice. Takhle jsem se narodilo, říká nebinární Dodo (Rozhovor) 16. června 2022 7:00

Jennifer Lopez je na pódiu přivítala genderově neutrálním jazykem. „Když jsme spolu naposledy vystupovali, bylo to na tak velkém stadionu, jako je tento. Stále je zvu, aby se mnou zpívali, ale odmítají. Takže toto je velmi výjimečná příležitost,“ říká Lopez ve videu, které se rychle šíří na TikToku.

@christinathesupermom Jennifer Lopez JLO surprises audience at at the Blue Diamond Gala by the Dodgers foundation. Excuse shaky camera at end I was in shock myself.#jlo #jenniferlopez #jloandemme #dodgersfoundation #bluediamondball #jlosurpriseguest #tmz #jloperformance ♬ original sound - ChristinaTheSupermom

Zpěvačka své dítě označila za oblíbeného partnera k duetům. Lopez je matkou dvojčat Emme a Maxe, jejich otcem je její exmanžel, známý zpěvák a herec Marc Anthony.

Část lidí v komentářích na sociálních sítích se domnívá, že používala zájmena they/them jako množné číslo a že celou dobu mluvila o obou dvojčatech. Na pódiu však během koncertu byli pouze Emme a velká část komentujících se shoduje v tom, že zřejmě jde o nebinární jazyk, zvolený záměrně.

O rodově neutrálním jazyce jsme si povídali i s nebinární osobou Viky. Vytvořili ve slovenštině i nebinární příručku a v rozhovoru vysvětlují, v čem se nebinární jazyk liší od toho, na který jsme zvyklí.

Doporučeno
Viky vytvořilo nebinární příručku: Už mě nebavilo dokola odpovídat na tytéž otázky. Coming out jsem mělo i ve škole (Rozhovor) Viky vytvořilo nebinární příručku: Už mě nebavilo dokola odpovídat na tytéž otázky. Coming out jsem mělo i ve škole (Rozhovor) 17. dubna 2022 14:30
Domů
Sdílet
Diskuse