Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. července 2022 7:00
Čas čtení 9:00
Ondřej Jarůšek

UFC bojovník přežil bodnutí nožem do srdce a s gangem při bankovní loupeži ukradl 53 milionů liber. Dodnes je ve vězení

SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA UFC
Uložit Uložené

Byl nadějným bojovníkem, kariéru mu však utnulo brutální pobodání, při kterém málem zemřel. Následně se vydal na dráhu zločince. Se svým gangem ukradl zhruba 53 milionů liber a dodnes se jedná o jednu z největší bankovních loupeží všech dob.

Měl rád gambling, večírky a při obrážení nočních klubů se na ulici často dostával do rvaček. Stýkal se s nebezpečnými lidmi a nadělal si i nebezpečné nepřátele. To jej, v kombinaci s divokým způsobem života, jednoho večera málem stálo život a jen zázrakem se mu podařilo přežít.

MMA bojovník Lee Murray, který v minulosti bojoval i v UFC, oslavoval na konci září roku 2005 v londýnském nočním klubu Funky Buddha narozeniny jedné britské modelky. Alkohol tekl proudem a Murray se dobře bavil – a to i přesto, že jej na tom stejné místě jen pár týdnů předtím napadli nožem. Bujaré narozeninové oslavy ale vystřídalo opět krvavé drama. Téhož večera se zde totiž bojovník stal terčem dalšího, ještě brutálnějšího útoku.

Málem vykrvácel na ulici

Z baru bojovník odcházel až po zavíračce ve 3 hodiny ráno, klidná cesta domů jej ale nečekala. Venku si totiž všiml party mužů, kteří se rvali s jedním z jeho přátel. Rozhodl se proto zakročit, jak už to měl ostatně ve zvyku. „Chtěl jsem mu pomoct, mého kamaráda bilo šest nebo sedm chlápků,“ popisoval Murray šarvátku. Když ale příteli přispěchal na pomoc, dostal zásah nožem.

Podle toho, jak ze mě tryskala krev, jsem věděl, že mě bodli do srdce. Krev ze mě stříkala asi metr daleko. (...) Lehl jsem si na zadní sedadlo, krev ze mě stříkala až na střechu.

lee murray
Zdroj: Getty Images/Jules Annan/Avalon

„Nejdřív mě bodli do hlavy. Nejprve jsem si myslel, že to byl úder pěstí. Když jsem ucítil, jak mi po tváří stéká krev, utřel jsem ji a rval se dál. Pak jsem se podíval dolů a krev mi stříkala z hrudníku. Podle toho, jak ze mě tryskala krev, jsem věděl, že mě bodli do srdce. Krev ze mě stříkala asi metr daleko,“ popsal útok.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 116944 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Co následovalo po brutálním pobodání.
  • V jakém stavu opustil nemocnici.
  • Jak se svým gangem vykradl banku.
  • Jak probíhala příprava a průběh obří loupeže.
  • Kde a jak jej policie nakonec chytla.
  • Co o bojovníkovi řekl šéf UFC.
  • Co Lee Murray řekl v rozhovoru z vězení.
Zpět
Sdílet
Diskuse