Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. června 2022 10:15
Čas čtení 1:45
Tímea Krauszová

Prvních sto kusů mobilu Nothing Phone (1) je v aukci, nabídky se blíží 3 000 dolarů. O mobilu přitom skoro nic nevíme

Prvních sto kusů mobilu Nothing Phone (1) je v aukci, nabídky se blíží 3 000 dolarů. O mobilu přitom skoro nic nevíme
Zdroj: Nothing/StockX/volně k užití
NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Jak vypadá Nothing Phone (1) a co o něm už víme?

Technologický startup Nothing ve čtvrtek ukončí 48hodinovou aukci o prvních sto kusů nového telefonu Nothing Phone (1). O technických parametrech mobilu se ví jen velmi málo, vše odhalí až 12. července, kdy mobil oficiálně uvedou na trh. Firmě se však podařilo vytvořit rozruch právě tím, že o mobilu moc nevíme.

Na první pohled vypadá jedinečně, zadní strana je obnažená a zdobí ji LED světla, která slouží k notifikaci a jejich vzory si můžeš přiřadit ke konkrétním upozorněním. Tuto funkci ve videu ukázal youtuber Marques Brownlee.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Nothing (@nothing)

Mobil, o kterém nevíme nic

Z oficiálního webu neumíme zjistit prakticky nic: Cenu zatím nezveřejnili, na webu svítí slogany o designu i radosti a datum zaváděcí akce je 12. července v 17:00 našeho času. 

Díky tech bloggerům a rozhovorům se zakladatelem firmy víme, že půjde o operační systém Android s Qualcomm čipem a s vlastním písmem i ikonami. Za startupem stojí Carl Pei, který spoluzakládal i OnePlus. Design mobilu byl odhalen 15. června, díky čemuž víme alespoň to, jak vypadá telefon zepředu i zezadu. Kombinuje bílý a průsvitný plast, který částečně odhaluje některé součástky. Viditelná jsou tlačítka pro ovládání hlasitosti či tlačítko pro vypnutí/zapnutí mobilu.

Anketa:
Líbí se ti design Nothing Phonu (1)?
Ano, vypadá zajímavě.
Ne, je to nuda.
Ano, vypadá zajímavě.
84 %
Ne, je to nuda.
16 %

Nejzajímavější jsou zřejmě LED světla, která obcházejí zadní panel pro bezdrátové nabíjení. Fungují jako LED světla při upozornění, můžeš si je však nastavit. Konkrétní vzorec osvětlení si můžeš přiřadit ke konkrétnímu kontaktu, aplikaci či druhu upozornění – i bez pohledu na displej tak budeš vědět, kdo ti volá nebo jestli ti přišel email či notifikace z Facebooku. Zároveň slouží jako světlo při focení zadní duální kamerou a jako indikátor stavu nabití.

V mobilu by mělo být o 40 % méně přednastavených aplikací než v běžných Androidech, základem budou aplikace služeb od Google, uvádí Tech Advisor. Firma slibuje tři roky aktualizací softwaru a čtyři roky při bezpečnostních aktualizacích (zřejmě tedy půjde o systém Android 12). Můžeš si vyzkoušet, jak bude fungovat na tvém mobilu přes tuto beta verzi, pokud máš Android 11 a výše. Není to plný operační systém, ale poslouží k „prvnímu oťukání“.

Navzdory nedostatku informací spustili 21. června 48hodinovou burzu, do které uvedli 100 kusů mobilů. Nejvyšší nabídky vyhrávají, což znamená, že zájemci možná nabízejí i částku, která je mnohem vyšší, než bude ostatně prodejní cena telefonu. V době psaní článku je nejvyšší nabídkou 2654 dolarů.

Nothing Phone (1) slibuje bezproblémové spojení s produkty jiných značek, například s AirPods či s auty Tesla, připomíná Tom's Guide

Nothing Phone (1) nebude dostupný na americkém a kanadském trhu. Funkčnost mobilu v těchto zemích tak závisí i na operátorech či pokrytí a je možné, že nebude fungovat vůbec. V Evropě, Asii, Austrálii a na Středním východě by měl být v nabídce v červenci.

Domů
Sdílet
Diskuse