Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. června 2022 11:46
Čas čtení 0:36
Tímea Krauszová TASR

Japonské město tvrdí, že se ztratil USB klíč s osobními údaji všech 460 tisíc obyvatel

Japonské město tvrdí, že se ztratil USB klíč s osobními údaji všech 460 tisíc obyvatel
Zdroj: Pexels/Anete Lusina
NEWS JAPONSKO
Uložit Uložené

Data zatím neunikla. Klíč je zaheslován a soubor na něm šifrovaný.

Japonské město Amagasaki tvrdí, že se ztratil USB klíč s osobními údaji všech 460 000 obyvatel. Klíč ztratil během nočního popíjení pracovník soukromé dodavatelské firmy. Ve čtvrtek to na tiskové konferenci řekl představitel města, kterého citovala agentura AFP. Řekl, že litují, že hluboce zklamali důvěru veřejnosti k vedení města.

Vše na jednom USB flash disku

Pracovník, jehož totožnost nebyla zveřejněna, vykonával služby pro město v rámci místního programu postpandemické obnovy. Během noční zábavy ztratil tašku, ve které se nacházel také USB klíč s osobními údaji obyvatelstva.

Tento nosič zvolili proto, aby usnadnili jejich přenos do call-centra v nedaleké Ósace. Soubor obsahoval jména, adresy, data narození a další osobní údaje všech obyvatel Amagasaki. U části lidí byly kromě toho uvedeny i daňové a bankovní údaje.

Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by došlo i k úniku ztracených dat. Byla totiž zašifrována a USB klíč byl chráněn heslem. Ztráta byla nahlášena na policii, která případ začala vyšetřovat.

Zpět
Sdílet
Diskuse