Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. června 2022 18:53
Čas čtení 0:37
Jakub Paulík

Slovenská lékařka, která pacientovi vyoperovala nesprávné oko, si sype popel na hlavu. Chce ho finančně odškodnit

Slovenská lékařka, která pacientovi vyoperovala nesprávné oko, si sype popel na hlavu. Chce ho finančně odškodnit
Zdroj: Flickr/Community Eye Health
ZAJÍMAVOSTI SLOVENSKO ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Za zákrok přijímá plnou zodpovědnost.

V bratislavské nemocnici vyoperovali pacientovi zdravé oko a ztratil zrak. Operace nesprávného oka se sice dostala do médií teprve nedávno, ale uskutečnila se už koncem loňského roku. Ke kauze se vyjádřila lékařka, která pacienta operovala.

„Beru plnou zodpovědnost za své pochybení v daném momentě. Ačkoli, jak naznačujete, jde o týmovou práci, zodpovědný je operatér, a to jsem byla já,“ řekla lékařka pro slovenský Deník N. Tvrdí, že s touto tragédií bude muset žít do konce života a následky zákroku psychicky nedokázala zvládnout.

Doporučeno
V bratislavské Nemocnici Ružinov vyoperovali pacientovi nesprávné oko. Přišel tak o obě oči V bratislavské Nemocnici Ružinov vyoperovali pacientovi nesprávné oko. Přišel tak o obě oči 22. června 2022 16:29

Pro Plus jeden den prozradila, že je v kontaktu s pacientem a má zájem jej osobně finančně odškodnit. „Za celou situaci beru plně osobní zodpovědnost a byly vůči mně vyvozeny pracovněprávní důsledky,“ říká.

Podle zjištění Plus jeden den pacienta operovala uznávaná odbornice, kterou nyní nemocnice neumí nahradit. „Ona je profesorka, docentka, Ph.D., brutální odborník a jediný onkooftalmolog na Slovensku. Jejím odchodem nemáme nikoho na tumory a pacienty posíláme do zahraničí,“ komentovala situaci osoba z lékařských kruhů.

Domů
Sdílet
Diskuse