Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. června 2022 10:30
Čas čtení 1:14
Martin Mičuda

Verze Mulliner W12 je nejvýkonnější, nejrychlejší a nejluxusnější Bentley Continental GT všech dob

Verze Mulliner W12 je nejvýkonnější, nejrychlejší a nejluxusnější Bentley Continental GT všech dob
Zdroj: Bentley
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BENTLEY
Uložit Uložené

Verze Mulliner W12 bude dostupná jako kupé GT i jako kabriolet GTC.

Na právě probíhajícím Festivalu rychlosti v Goodwoodu má svoji výstavní premiéru hned několik novinek, které jsme virtuálně poznali v uplynulých měsících. Výjimkou není ani BMW M3 Touring či nedávno představená flotila modelů Bentley s dodatkem S. Kromě toho si britský výrobce připravil ještě jednu lahůdku, a tou je Continental GT Mulliner W12. Jak naznačuje samotné označení, tentokrát je pointou vrcholná varianta s majestátním dvanáctiválcem pod kapotou, čímž poznáváme to nejlepší, co značka v dané modelové řadě nabízí.

Doporučeno
První sériové M3 Touring v historii spatřilo světlo světa a hned s ním BMW stanovilo nový rekord na Nürburgringu První sériové M3 Touring v historii spatřilo světlo světa a hned s ním BMW stanovilo nový rekord na Nürburgringu 23. června 2022 7:30

Podle vzoru verze Speed ​​poskočil výkon dvakrát přeplňovaného šestilitrového agregátu na úroveň až 458 kW/659 koní a 900 Nm. Poháněna jsou opět všechna čtyři kola, na která posílá sílu osmistupňová automatická převodovka. Bentley uvádí, že GT Mulliner W12 je vůbec nejvýkonnější a nejrychlejší GT, které automobilka vyrobila. Z 0 na 100 km/h mu stačí jen 3,6 vteřiny, rozjede se přitom na rychlost až 335 km/h. Součástí standardní výbavy je i samosvorný diferenciál, řízená zadní náprava, aktivní vzduchový podvozek a zákazník může sáhnout i po karbon-keramických brzdách.

Bentley, Continental GT Mulliner,
Zdroj: Bentley

Současně s pozoruhodným výkonem a dynamikou opěvuje Bentley i celkový komfort a pohodlí na palubě, tvrdí totiž, že jde o vůbec nejluxusnější GT všech dob. Divize Mulliner nabízí až tříbarevnou interiérovou konfiguraci, při které si zákazník může vybrat z až 88 druhů pravého dřevěného dekoru. Jak je u britských nejluxusnějších verzí zvykem, celý interiér je prošívaný v diamantovém vzoru. Posetý je nakonec logy Mulliner, centrum palubní desky vyplňují hodiny Breitling, ty byly zlacené i s unikátně navrženou grafikou digitálního přístrojového panelu.

Doporučeno
Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku 27. listopadu 2023 14:00

Poznávacími znaky novinky jsou i specifická přední maska ​​s diamantovým vzorem či výhradně pro tento model navržené 22" disky kol s centrálním krytem s písmenem B, které není nikdy otočeno vzhůru nohama. Všechny chromové prvky kromě vnitřní výplně masky jsou pak zabaleny do černé barvy, včetně krytů zpětných zrcátek a obručí kolem světel. Verze Mulliner W12 bude dostupná jako kupé GT i jako kabriolet GTC. Cenu automobilka neprozradila.

Bentley, Continental GT Mulliner,Bentley, Continental GT Mulliner,Bentley, Continental GT Mulliner,Bentley, Continental GT Mulliner,
Zobrazit galerii
(12)
Domů
Sdílet
Diskuse