Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2022 16:30
Čas čtení 5:14
Dominik Vetrák

Kvůli těmto seriálům si zaplatíš Netflix, Apple TV+ i HBO Max. Nic lepšího jsme letos zatím neviděli

Kvůli těmto seriálům si zaplatíš Netflix, Apple TV+ i HBO Max. Nic lepšího jsme letos zatím neviděli
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Za prvních šest měsíců roku 2022 jsme viděli velké množství úžasných seriálů.

Po pohledu na nejhorší a nejlepší filmy první poloviny roku 2022 je načase zrekapitulovat i seriálovou nadílku. Viděli jsme velké množství seriálů a také nějaké minisérie, takže můžeme docela objektivně vybrat to nejpovedenější, co vyšlo.  

Pokud se ti líbí naše každoroční a půlroční přehledy toho nejlepšího ze světa filmů a seriálů, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+. Díky tvé podpoře víme, že máš o tyto články zájem, a budeme je psát i nadále.

Doporučeno
Stvořila Upside Down právě Eleven a co všechno jsme se dozvěděli ze 4. série? Plus časová osa celého seriálu Stvořila Upside Down právě Eleven a co všechno jsme se dozvěděli ze 4. série? Plus časová osa celého seriálu 23. června 2022 16:30

10. Barry (HBO Max)

Třetí série Barryho nás oproti prvním dvěma trochu zklamala. Jako celek to nefungovalo tak dobře jako předtím, ale přesto jsme si počínání nájemného vraha Barryho užili. Barry se snaží přestat se zabíjením a chce se soustředit na svůj vztah se Sally a hereckou kariéru, jeho minulost ho ale opět doběhne a on musí znovu sáhnout po zbrani. Mezitím se mu pokouší pomstít Fuches a jeho přítelkyně Sally si začíná uvědomovat, že Barry rozhodně není psychicky v pořádku. Vysvitne však, že totéž se dá říci i o ní. 

Na Barrym jsou stále nejlepší postavy, jejich interakce a nečekané příběhové zvraty. Tvůrci seriálu se mohou spolehnout na kvalitní herce, kteří bez problémů prodají potřebné emoce postav. A i když nás seriál neuchvátil jako celek, některé jeho epizody byly fantastické, jako například akční honička, která svým zpracováním nemá v Hollywoodu obdoby.

Barry
Zdroj: HBO

9. The Legend of Vox Machina (Amazon Prime)

Animovaný seriál vznikl podle internetového příběhu založeného na populární společenské hře Dungeons and Dragons. Tento fantasy svět je plný násilí, vulgarismů, draků a jiných bytostí, které hrdinům komplikují život.

Hlavními postavami jsou trpaslíci, čarodějnice, elfové a jiní netradiční jedinci, kteří tvoří hrdinský tým Vox Machina. Plní nebezpečné mise a nestraní se hospodských rvaček. Když jsou na mizině, vydají se na sebevražednou misi pro království. 

První série má jen 12 epizod o průměrné délce 20 minut, takže ji spolkneš velmi rychle. My jsme si v seriálu oblíbili postavy, které mají sem tam povedené hlášky, jindy zase předvádějí akrobatické a akční kousky. Jedná se o seriál pro dospělé, takže tvůrci občas řeší i seriózní problémy a nešetří krví a násilím.

The Legend of Vox Machina
Zdroj: Amazon Prime

8. Ozark (Netflix)

Finále Ozarku se neslo v dost depresivní atmosféře. Znovu nás ohromili herci a překvapivé momenty, ale nejsme úplně spokojeni se samotným koncem příběhu. Osud některých postav jsme si představovali jinak, přesto jde o nesmírně kvalitní kriminální a dramatický příběh z prostředí problémové rodiny zapletené do byznysu s vládou USA a zároveň s mexickým drogovým kartelem. Atmosféra Ozarku nám bude chybět, takže jsme částečně smutní, že seriál skončil. Zároveň jsme však rádi, že se tvůrci rozhodli příběh donekonečna nenatahovat.

Ozark
Zdroj: Netflix

7. Stranger Things (Netflix)

Seriál ještě neskončil a dvě finální epizody ještě mohou naše hodnocení ovlivnit. Rozhodně jsme ale toho názoru, že čtvrtá série si místo v tomto žebříčku zaslouží. Před jejím vydáním se nám na ni koukat ani nechtělo, protože každá epizoda seriálu se se svou délkou více podobá celovečernímu filmu než televizní části. 

Nakonec jsme však byli nadmíru spokojeni. Tvůrci seriálu nás opět dokonale vtáhli do úžasné retro atmosféry amerického města Hawkins v 80. letech. Pochválit můžeme také kvalitní počítačové triky a záporáka Vecnu.

Na čtvrté sérii nás bavilo naprosto vše až na dějovou linii s Eleven. Ve škole ji šikanují, ale tvůrci toto téma dobře nezpracovali. Je nezajímavá, plná klišé a rychle omrzí.

Stranger Things
Zdroj: Netflix
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 117087 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse