Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. června 2022 13:40
Čas čtení 0:46
Ilona Hobzová

ČHMÚ zesílil výstrahu před bouřkami, pro část území vyhlásil extrémní stupeň nebezpečí

ČHMÚ zesílil výstrahu před bouřkami, pro část území vyhlásil extrémní stupeň nebezpečí
Zdroj: ČHMÚ
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Kromě bouřek platí také výstraha před povodňovými jevy.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek zesílil výstrahu před bouřkami. Extrémní stupeň nebezpečí, který vyhlásil pro část Středočeského kraje, Vysočinu a Jihočeský kraj, platí od pátečního poledne do soboty ráno. Očekává se ojedinělý výskyt extrémně silných bouřek, které budou ve druhé polovině noci přecházet většinou do deště. Podle meteorologů může napršet až padesát milimetrů srážek, v kombinaci bouřek a deště může lokálně napršet i kolem 100 milimetrů. 

ČHMÚ varoval také před povodňovými jevy. V oblastech zasažených přívalovým deštěm bude docházet k rychlému odtoku vody z krajiny a prudkému rozvodnění menších toků a suchých koryt. Hrozí tak zatopení podchodů, podjezdů, sklepů, podemletí komunikací nebo i jejich zanesení unášeným materiálem. Lidé by se měli mít na pozoru i před kroupami a blesky. 

Pro ostatní kraje zůstává v platnosti výstraha před velmi silnými bouřkami. Pro většinu území je až do soboty aktuální i výstraha před vysokými teplotami a nebezpečím požárů.

Domů
Sdílet
Diskuse