Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Ivan Koribanič
24. června 2022 20:57
Čas čtení 0:44

Dva ředitelé společnosti, která vlastní Pornhub, odstupují kvůli přetrvávající kauze videí s nezletilými osobami

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Dva ředitelé společnosti, která vlastní Pornhub, odstupují kvůli přetrvávající kauze videí s nezletilými osobami
Zdroj: Unsplash/Charles Deluvio/volně k užití

Generální ředitel Feras Antoon a provozní ředitel David Tassillo odstoupili z Mindgeeku, mateřské společnosti, která vlastní Pornhub.

Dva ředitelé Pornhubu rezignovali poté, co se stránka s obsahem pro dospělé stala terčem kritiky. Důvodem bylo uveřejňování videí bez souhlasu. Generální ředitel Feras Antoon a provozní ředitel David Tassillo odstoupili z Mindgeeku, mateřské společnosti, která vlastní stránky Pornhub či YouPorn. Informuje o tom The Guardian.

Zprávy o jejich odchodu přicházejí poté, co The New Yorker zveřejnil zprávu, v níž tvrdí, že systém společnosti již několik let nedokázal řešit videa zahrnující nezletilé osoby a také jednotlivce, kteří nesouhlasili s uveřejněním videí na Pornhub, Brazzers, Redtube a YouPorn.

Prezidentka Alana Evans věří, že jejich rezignace nebude mít na společnost velký vliv. Mindgeek přitom vedl již několik sporů v této kauze. V roce 2020 společnosti Visa a Mastercard pozastavily platební procesy na Pornhubu.

Platební společnosti tak navázaly na krok PayPalu z roku 2019. Podle novináře The New York Times je stránka zamořena videi o sexuálním násilí. Monetizuje sexuální násilí na dětech, pornografii z pomsty či špionážní videa z ženských sprch.

17. dubna 2024 16:00 Čas čtení 7:27 „Lidi nám píšou, že už se za Česko tolik nestydí. Čekáme, že počet znásilnění bude klesat,“ říká Johanna Nejedlová „Lidi nám píšou, že už se za Česko tolik nestydí. Čekáme, že počet znásilnění bude klesat,“ říká Johanna Nejedlová

Pornhub toto obvinění odmítl a dodal, že zaměstnává moderátory, kteří dohlížejí na publikovaný obsah. Pro Unilad společnost Mindgeek uvedla, že zavedla nejrozsáhlejší ochranná opatření v historii internetu.

Domů
Sdílet
Diskuse