Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2022 13:16
Čas čtení 0:48
Martin Adam Pavlík

Ruská kapela Little Big utekla z rodné země do Los Angeles kvůli probíhající válce na Ukrajině

Ruská kapela Little Big utekla z rodné země do Los Angeles kvůli probíhající válce na Ukrajině
Zdroj: Wikimedia/Okras/volně k užití
HUDBA HUDBA RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Při této příležitosti vydala kapela také protiválečnou píseň Generation Cancellation.

Podle Radio Free Europe/Radio Liberty se známá ruská čtyřčlenná kapela Little Big přestěhovala ze své rodné země do Los Angeles v Kalifornii kvůli probíhající válce na Ukrajině. Právě tu 24. února odstartovalo Rusko, přičemž invazi bez jakékoli provokace ze strany Ukrajiny označilo jako „speciální vojenskou operaci“.

Doporučeno
Brabiček a Selflove z Brna, Pokémon rap, emoce i nováček. Červen a FRESH RELEASE přináší spoustu novinek Brabiček a Selflove z Brna, Pokémon rap, emoce i nováček. Červen a FRESH RELEASE přináší spoustu novinek 25. června 2022 13:30

Kapela v pátek vydala také jasně protiválečnou píseň Generation Cancellation spolu s jemně surreálním videoklipem. V něm je vidět například muž, který nabízí malému chlapci bombu v sendviči, granáty poskládané do symbolu míru či členy kapely, kteří na sobě mají nápisy „No War“.


V samotné skladbě se ptají: „Zemřít, nebo odejít? Nemáme na výběr.“ Little Big v prohlášení dodávají, že sice svou zemi zbožňují, ale jsou proti válce na Ukrajině. „Odsuzujeme činy ruské vlády a ruská vojenská propaganda je pro nás tak ohavná, že jsme se rozhodli nechat vše za sebou a utéct ze země,“ uvedl v prohlášení lídr kapely Ilja Prusikin, známý pod přezdívkou Iljič.

Kapela Little Big vznikla v Petrohradě v roce 2013 a v roce 2020 měla reprezentovat Rusko na soutěži Eurovision Song Contest. Kvůli pandemii koronaviru však byla soutěž zrušena. Hudebníci mají na kontě zatím čtyři studiová alba With Russia from Love, Funeral Rave, Antipositive, Pt. 1 a Antipositive, Pt. 2.

Zpět
Sdílet
Diskuse