Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Adéla Ježková
25. června 2022 14:26
Čas čtení 1:01

Teď si sednete, pak poděkujete. Bidenovi radil tahák, jak se má chovat na schůzi

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Teď si sednete, pak poděkujete. Bidenovi radil tahák, jak se má chovat na schůzi
Zdroj: Getty Images/Drew Angerer

Poradci amerického prezidenta mimo jiné napsali „VY děkujete účastníkům“ a „VY odcházíte“.

Americký prezident Joe Biden ve čtvrtek omylem celému světu ukázal komicky podrobný tahák, který připravil jeho tým. Radil mu například, kdy má poděkovat. Fotograf tahák zachytil, když byl Biden na setkání s vedoucími pracovníky větrného průmyslu.

Připravené instrukce prezidentu například říkají, aby „vstoupil do Rooseveltova sálu a pozdravil účastníky“. V dokumentu se také píše „VY zaujměte své místo“ nebo „VY přednesete krátký komentář (2 minuty)“. Informoval o tom server New York Post.

24. června 2022 20:44 Čas čtení 1:56 „Moje srdce je zlomené.“ Veřejně známé osobnosti reagují na zrušení federálního práva na interrupce v USA „Moje srdce je zlomené.“ Veřejně známé osobnosti reagují na zrušení federálního práva na interrupce v USA

Poté následuje „tisk odjíždí“, což je doplněno o „VY položíte otázku Liz Shuler, prezidentce AFL-CIO“. V poznámce se dodává: „Liz se připojí virtuálně.“ Poradci nezapomněli připsat „VY děkujete účastníkům“ a „VY odcházíte“.

Fotografie taháku ze čtvrtečního setkání byly hojně sdíleny republikány a konzervativci na sociálních sítích, kteří se prezidentovi za používání takových taháků vysmívali, uvedl server Independent. Republikáni totiž opakovaně zpochybňují Bidenovy kognitivní schopnosti během jeho působení ve funkci prezidenta. Letos v únoru ho republikánští zákonodárci například vyzvali, aby podstoupil kognitivní test, který by prokázal, že je schopen vést zemi.

„Toto je Joe Biden, který nechtěně ukazuje kamerám lístek, který pro něj byl připraven dnes na akci v Bílém domě. Přinejmenším znepokojivé,“ napsal na Twitteru konzervativní rozhlasový moderátor Chris Stigall.

Prezident Biden je svým používáním „velmi podrobných“ poznámek na zasedáních známý. Například loni v červenci mu jeden z jeho asistentů napsal na papír: „Pane, máte něco na bradě.“ Biden ovšem držel tuto poznámku tak, že byla otočena směrem k novinářům a fotografům.

Domů
Sdílet
Diskuse