Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2022 19:51
Čas čtení 0:43
Martin Adam Pavlík

Elon Musk: Prototyp humanoidního robota Optimuse bude hotový za tři měsíce. Má pomoci s nebezpečnými pracemi

Elon Musk: Prototyp humanoidního robota Optimuse bude hotový za tři měsíce. Má pomoci s nebezpečnými pracemi
Zdroj: TASR/AP/Jae C. Hong
ZAJÍMAVOSTI ELON MUSK TESLA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Podaří se mu splnit předpověď?

Jak píše Unilad, šéf Tesly Elon Musk oznámil, že prototyp humanoidního robota, na kterém pracuje, bude nést jméno Optimus a bude hotový za tři měsíce. Plánuje ho představit na akci AI Day, která se koná 30. září. Informuje o tom i Daily Mail.

Podle Muska bude mít robot cca 173 centimetrů, bude schopný chodit 5 mil (8 km) za hodinu a zvednout 150 liber (68 kilogramů), přičemž jeho účelem bude provádění ruční práce. Měl by být jakýmsi dělníkem, který zvládá nebezpečné nebo nudné úkoly, které člověk nechce dělat.

Tesla robot
Zdroj: Tesla

Musk pro CNBC už v dubnu prozradil, že Tesla navrhuje robota tak, aby byli lidé schopni před ním utéct nebo ho přemoci. Sice od vzniku umělé inteligence čelí Musk kritice za to, jak je nebezpečná (sám ji dokonce v roce 2018 označil za nebezpečnější než jaderné zbraně), ale skeptiky klidní slovy, že rozhodně nejde o robota z filmu Terminátor ani nic podobného.

Optimus prý tedy bude maximálně bezpečný. Podle Muska by Tesla mohla Optimuse začít hromadně vyrábět už příští rok. A jak sám uvedl, chce s ním přetvořit svět, který známe, k lepšímu.

Domů
Sdílet
Diskuse