Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. června 2022 12:06
Čas čtení 0:38
Jana Chovancová

Koniec deťom na Instagrame? Sociálna sieť chce kontrolovať vek používateľov tak, že im oskenuje tvár

NEWS
Uložit Uložené

Sociálna sieť vo svojich pravidlách spomína aj to, že jej používatelia nemôžu byť mladší ako 13 rokov.

Sociálna sieť Instagram má vo svojich pravidlách podmienku, že používatelia nemôžu byť mladší ako 13 rokov. Doteraz túto skutočnosť overovali zadávaním dátumu narodenia, no mnohí klamali a pravidlá obišli. Píše o tom The Independent

Prichádza však zmena v podobe technológie, ktorú vytvorila britská firma Yoti. Tá by mala používateľovi oskenovať tvár a podľa toho určiť jeho vek. 

„Nie je potrebná kontrola dokladov. Technológia nemôže o osobe zistiť nič navyše, nemôže ani jednoznačne identifikovať túto osobu. Odhad veku tváre je efektívny a je to bezpečná funkcia na kontrolu veku,“ hovorí firma Yoti.

Presnosť technológie sa však neukázala v najlepšom svetle. Podľa denníka sa po otestovaní softvéru funkcia zmýlila až o 20 rokov. Testovaciu fázu zamerali na používateľov, ktorí by si potenciálne chceli upraviť svoj dátum narodenia a v aplikácii sa vydávať za dospelých. 

Také účty už v predvolených nastaveniach nastavuje ako súkromné. Okrem toho Instagram prichádza s novým nástrojom, ktorý overí vek osoby tým, že ho potvrdia jeho traja dospelí sledovatelia. 

Domů
Sdílet
Diskuse