Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. června 2022 12:18
Čas čtení 1:00
Adéla Ježková

Ruské rakety zasáhly obytné domy v Kyjivě, několik lidí bylo zraněno

NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Útoky přišly několik hodin poté, co prezident Volodymyr Zelenskyj znovu požádal ukrajinské spojence o systémy protivzdušné obrany.

Kyjivem se v neděli brzy ráno ozvaly velké exploze. Raketové údery poškodily obytný blok. Podle deníku The Guardian údery zasáhly nejméně dva obytné domy. Hlavní město bylo zasaženo čtyřmi ruskými raketami poprvé po třech týdnech. Zahraniční korespondenti BBC uvedli, že bylo zraněno několik lidí. „Nyní bylo potvrzeno, že z budovy bylo evakuováno 25 lidí a čtyři lidé jsou zranění,“ uvedla jedna z reportérek Sophie Williams.

Útoky přišly několik hodin poté, co prezident Volodymyr Zelenskyj znovu požádal ukrajinské spojence o systémy protivzdušné obrany. Ve svém nočním projevu uvedl, že válka vstoupila do emocionálně náročné fáze a že neví, kolik úderů ještě bude následovat před vítězstvím.

kyjev kyjiv ukrajina
Zdroj: ČTK/AP/Nariman El-Mofty

Rusko nás chce zastrašit před mezinárodními summity, míní Kličko

Kyjivský starosta Vitalij Kličko tvrdí, že útok je pokusem o zastrašení Ukrajiny před mezinárodními summity. V Německu totiž aktuálně probíhá summit G7, kde se potkali zástupci sedmi nejvyspělejších ekonomik světa. Lídři této skupiny mají podle předsedy Evropské rady Charlese Michela stejný cíl – „odříznout ruskou válečnou mašinérii od kyslíku“.

Doporučeno
Toto je 12 Češek a Čechů hledaných Interpolem. Dopustit se měli znásilnění, vražd i pašeráctví Toto je 12 Češek a Čechů hledaných Interpolem. Dopustit se měli znásilnění, vražd i pašeráctví 25. června 2022 11:30

Americký prezident Joe Biden prohlásil, že Západ musí zůstat jednotný proti invazi Moskvy na Ukrajinu. „Musíme zůstat pohromadě,“ řekl Biden německému kancléři Olafu Scholzovi na schůzce o něco dříve, než začal summit G7.

„Putin s tím od začátku počítal, že se NATO nějak rozštěpí a G7 se rozštěpí a... ale my jsme to neudělali a neuděláme to,“ dodal Biden.

Domů
Sdílet
Diskuse