Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2022 7:38
Čas čtení 0:51
Tereza Patočková ČTK

Pendolino se v Bohumíně srazilo s posunovaným vozem, strojvedoucí nepřežil

Pendolino se v Bohumíně srazilo s posunovaným vozem, strojvedoucí nepřežil
Zdroj: Policie ČR
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Ve stanici Bohumín na Karvinsku se v pondělí brzo ráno srazil vlak pendolino odjíždějící do Prahy s posunovaným vozem. Srážku nepřežil strojvedoucí.

Ve stanici Bohumín na Karvinsku se v pondělí brzo ráno srazil vlak pendolino odjíždějící do Prahy s posunovaným vozem. Srážku nepřežil strojvedoucí, další člověk ve vlaku se lehce zranil, řekl ČTK mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Cestující byli evakuováni, spoj s plánovaným odjezdem ve 04:59 byl zrušen. Provoz ve stanici Bohumín byl asi na půl hodiny přerušen.

„Dnes ráno došlo v Bohumíně k mimořádné události, při které se jednotka pendolino srazila s posunovým dílem. S politováním musíme informovat, že podle předběžných zpráv zemřela při nehodě jedna osoba a další byla zraněna. Okolnosti události jsou nyní předmětem vyšetřování,“ uvedla na Twitteru Správa železnic.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

České dráhy uvedly, že v Bohumíně se střetly dva vlaky. „Tato mimořádně vážná událost se bohužel neobešla bez následků. O život přišel zaměstnanec Českých drah,“ sdělil dopravce.

Domů
Sdílet
Diskuse