Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2022 12:19
Čas čtení 0:38
Tereza Patočková ČTK

Policie odložila reklamní větev kauzy Čapí hnízdo, odklad ještě přezkoumá státní zástupce

Policie odložila reklamní větev kauzy Čapí hnízdo, odklad ještě přezkoumá státní zástupce
Zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK/Malina Petr
NEWS ANDREJ BABIŠ POLICIE ČR
Uložit Uložené

Kriminalisté se v případu podle médií zabývají podezřením, že suma 272 milionů korun v letech 2010 až 2013 ve skutečnosti nešla na reklamu, ale pomáhala Čapímu hnízdu splácet úvěr a společnosti Agrofert snížit daně.

Policie odložila takzvanou reklamní větev kauzy Čapí hnízdo, ve které prověřovala možné daňové úniky u plateb od firem z holdingu Agrofert za reklamu konferenčnímu centru Čapí hnízdo. Informoval o tom mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Nyní se podle něj rozhodnutím kriminalistů bude zabývat státní zástupce.

Agrofert patří do svěřenských fondů předsedy ANO a bývalého premiéra Andreje Babiše.

Dozorový žalobce případ prostuduje. „Po provedeném přezkumu, budou-li mít závěry policejního orgánu dostatečného podkladu v nashromážděných důkazech, usnesení o odložení věci akceptuje,“ uvedl mluvčí. V opačném případě usnesení o odložení věci zruší. Přezkum bude podle Cimbaly trvat nejméně měsíc.

Kriminalisté se v případu podle dřívějších informací serveru iROZHLAS.cz zabývají podezřením, že suma 272 milionů korun v letech 2010 až 2013 ve skutečnosti nešla na reklamu, ale pomáhala Čapímu hnízdu splácet úvěr a společnosti Agrofert snížit daně.

Podezřením na daňový únik se kriminalisté začali zabývat při vyšetřování možného dotačního podvodu, ze kterého jsou nyní obžalováni Babiš a jeho někdejší poradkyně Jana Nagyová.

Domů
Sdílet
Diskuse