Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2022 20:10
Čas čtení 0:37
Ilona Hobzová

Muž ztratil iPhone v řece, za deset měsíců mu ho nálezce vrátil nepoškozený

Muž ztratil iPhone v řece, za deset měsíců mu ho nálezce vrátil nepoškozený
Zdroj: Adem AY/Unsplash
ZAJÍMAVOSTI ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Nálezce vzal mobil domů, usušil ho a informoval o něm na sociálních sítích.

Brit Owain Davies ztratil v srpnu 2021 při kanoistice na řece Wye svůj iPhone. V červnu letošního roku ho našel muž jménem Miguel Pacheco. Vzal zařízení domů a pokusil se ho usušit, protože by někomu mohly chybět vzpomínky, které v něm jsou. „Nemyslel jsem si, že se to povede, telefon byl plný vody,“ uvedl Pacheco pro BBC.

Doporučeno
Miliony uživatelů iPhonů by mohly mít nárok na odškodné od firmy Apple. Měla schválně zpomalovat staré telefony Miliony uživatelů iPhonů by mohly mít nárok na odškodné od firmy Apple. Měla schválně zpomalovat staré telefony 17. června 2022 12:43

K jeho překvapení se ale telefon po usušení zapnul. Spořič obrazovky ukázal fotografii muže a ženy a datum 13. srpna, tedy den, kdy iPhone spadl do vody. Pacheco informaci o nalezení telefonu spolu s fotografiemi zveřejnil na Facebooku, kde se příspěvek dočkal více než čtyř tisíc sdílení. Dostal se i k přátelům Daviese a mobil byl následně vrácen svému majiteli. Nepoškozený a schopný provozu. 

Davies byl podle svých slov ohromen tím, že nálezce vynaložil takové úsilí, aby mobil vrátil majiteli. „Měl jsem ho v zadní kapse, ale jak jsem spadl do vody, hned jsem si uvědomil, že je pryč,“ řekl.

Domů
Sdílet
Diskuse