Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2022 9:30
Čas čtení 0:57
Tereza Šnajdrová

Policie našla v kamionu v Texasu nejméně 46 mrtvých osob

Policie našla v kamionu v Texasu nejméně 46 mrtvých osob
Zdroj: Unsplash/Yassine Khalfalli/volně k použití
NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

V kamionu v Texasu bylo nalezeno nejméně 46 mrtvých osob, které pravděpodobně zabilo horko. Dalších zhruba 16 lidí včetně čtyř dětí bylo převezeno do nemocnice.

Když americká policie objevila v noci na úterý na okraji texaského města San Antonio kamion, zachránila tak nejméně 16 lidí. Ve vozidle totiž měli cestovat migranti, jak zjistil list The New York Times, avšak kvůli vysokým teplotám někteří cestu nepřežili. V kamionu se nacházelo nejméně 46 mrtvých těl. Zachráněné osoby včetně 4 dětí byly převezeny do nemocnice, píše CNN.

Doporučeno
Při býčím zápase v Kolumbii se zřítil stadion. Několik lidí zemřelo a stovky se zranily Při býčím zápase v Kolumbii se zřítil stadion. Několik lidí zemřelo a stovky se zranily 27. června 2022 8:08

Příčinou smrti nejméně 46 cestujících by podle šéfa tamních hasičů Charlese Hooda mělo být horko. Texas sužují vlny veder a rtutě teploměrů v San Antoniu se v pondělí dostaly až na 39,4 stupně Celsia.

Podle zjištění listu The New York Times v kamionu cestovali migranti, kteří se snažili nelegálně dostat do Spojených států. Není však jisté, odkud přicestovali. Ke kamionu ihned přijel i mexický konzul a podle mexického šéfa diplomacie se mezi přeživšími nachází i dva Guatemalci.

Policisté nyní pátrají po řidiči vozidla, které bylo nalezeno v opuštěné oblasti na okraji města vedle železničních kolejí. Ve spojitosti s tragédií detektivové zadrželi již tři osoby, avšak jejich totožnost ani to, jak v případu figurují, není známé. 

K podobným případům docházelo v minulosti i v jiných zemích. Například v roce 2019 našli britští policisté v kamionu 39 mrtvých migrantů z Vietnamu. O rok později se v britském přístavu Dover našlo v nákladním vozidle 58 mrtvých čínských migrantů. Za největší tragédii je pak považován případ z roku 2015, kdy bylo v chladírenském voze u rakouského Parndorfu nalezeno 71 mrtvých těl v pokročilém stadiu rozkladu.

Domů
Sdílet
Diskuse