Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2022 12:27
Čas čtení 0:41
Jakub Paulík

Trnová koruna Kendricka Lamara má hodnotu 35 milionů korun

Trnová koruna Kendricka Lamara má hodnotu 35 milionů korun
Zdroj: Getty Images
HUDBA KENDRICK LAMAR
Uložit Uložené

Slavný rapper se s korunou na hlavě zastal práv žen.

Kendrick Lamar se nedávno na festivalu v Glastonbury ukázal s trnovou korunou, jakou měl na hlavě i Ježíš Kristus. Její hodnota je zhruba 1,5 milionu dolarů, v přepočtu 35 milionů korun, uvádí americká společnost Tiffany & Co. Je vyrobena z titanu a má na sobě 8 000 diamantů se 137 karáty. Během 10 měsíců na ní pracovali čtyři umělci 1 300 hodin.

 

„Tuto (korunu) nosím jako reprezentaci, abyste nikdy nezapomněli na jednoho z největších proroků, který kdy chodil po Zemi... i nadále se budeme snažit co nejdůsledněji kráčet v jeho šlépějích,“ řekl na festivalu Glastonbury podle Dmarge.

Rapper s trnovou korunou na hlavě ukončil svůj nedávný koncert podporou práv žen na interrupce, čímž reagoval na rozhodnutí Nejvyššího soudu USA. Se symbolickou korunou z trnů a diamantů prohlásil: „Bůh žehnej právům žen. Kdo soudí vás, soudí Krista.“ 

Sociální platformy Facebook a Instagram po verdiktu soudu reagovaly odstraňováním příspěvků s interrupčními tabletkami, které se zobrazovaly ženám ze států USA, v nichž by k nim neměly mít přístup. Právo na interrupci by měla omezit zhruba polovina států USA.

Domů
Sdílet
Diskuse