Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2022 17:30
Čas čtení 1:01
Martin Mičuda

ID. Aero nahradí slávny Passat a bude vôbec prvým elektrickým sedanom značky Volkswagen. Takto bude vyzerať

ID. Aero nahradí slávny Passat a bude vôbec prvým elektrickým sedanom značky Volkswagen. Takto bude vyzerať
Zdroj: Volkswagen
TECH
Uložit Uložené

Volkswagen poodhaľuje budúcu podobu elektrického sedanu.

V momente, keď Volkswagen oznámil, že budúca generácia slávneho modelu Passat príde už výlučne len v praktickejšej podobe ako Variant, bolo verejne známe, že klasický sedan nahradí elektromobil.

V uplynulých hodinách nemecký výrobca túto správu potvrdil prvými oficiálnymi fotografiami, na ktorých sa prezentuje elektrické ID. Aero. Práve také označenie totiž ponesie vôbec prvý elektrický sedan značky, ktorý príde na trh už budúci rok. 

Doporučeno
Nový Golf GTI Clubsport je jako stvořený na naše silnice. Ohromil nás živelností i dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je jako stvořený na naše silnice. Ohromil nás živelností i dynamikou 26. října 2021 9:30

Aj preto Volkswagen novinku stále označuje dodatkom Concept, hoci na rozdiel od predošlej štúdie ID. Vizzion je exteriérový dizajn takmer úplne verný sériovej podobe.

Už na prvý pohľad je zrejmé, že ide o model z elektrickej rodiny ID, hoci po predošlých SUV (ID.4 a ID.5) a hatchbacku (ID.3) evidujeme o poznanie konvenčnejšie tvary. ID. Aero má totiž zastúpiť bežný sedan strednej triedy, ktorý sa tak zaradí bok po boku k modelom ako BMW i4 či Tesla Model 3.

Volkswagen, ID. Aero,
Zdroj: Volkswagen

Na oboch koncoch s krátkymi prevismi si miesto nájdu navzájom prepojené LED svetlomety s úzkym profilom, vpredu s Matrix-LED technológiou. Silueta strechy má pripomínať vozidlá typu fastback, prípadne kupé. V ponuke bude v dvojfarebnom vyhotovení.

Kľučky dverí majú byť aj v sériovej podobe zapustené, pričom celok dostane až 22" kolesá s aerodynamickým dizajnom. Pôjdu tak ruka v roku so samotným tvarom karosérie, ktorý je veľmi uhladený s cieľom dosiahnuť perfektnú aerodynamiku – koeficient odporu vzduchu má mať hodnotu len 0,23.

Ako bude vyzerať interiér zatiaľ automobilka nezverejnila, nepoznáme ani detaily o motoroch. VW však uvádza, že vďaka 77 kWh batérii má byť dojazd na jedno nabitie v zmysle metodiky merania WLTP 385 míľ, teda až 620 kilometrov.

Volkswagen, ID. Aero,Volkswagen, ID. Aero,Volkswagen, ID. Aero,Volkswagen, ID. Aero,
Zobrazit galerii
(6)
Domů
Sdílet
Diskuse