Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2022 14:30
Čas čtení 0:52
Adéla Ježková

Počasí: ČHMÚ varuje před bouřkami. Stále platí výstraha před vysokými teplotami a vznikem požárů

Počasí: ČHMÚ varuje před bouřkami. Stále platí výstraha před vysokými teplotami a vznikem požárů
Zdroj: Unsplash/Tengyart/volně k užití
NEWS ČHMÚ EXTRÉMY POČASÍ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ SILNÉ BOUŘKY ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) rozšířil výstrahu o bouřky.

Výstraha vysokého stupně nebezpečí platí podle ČHMÚ pro Ústecký, Liberecký, Středočeský a Jihočeský kraj a Prahu. Částečně také pro Plzeňský kraj a Kraj Vysočina. Pro zbytek republiky platí nízký stupeň nebezpečí. Varování před silnými bouřkami je v platnosti od úterní osmé hodiny večerní do noci na čtvrtek. 

Bouřky mohou být podle meteorologů v Čechách v úterý večer velmi silné s přívalovými srážkami kolem 60 milimetrů, kroupami a nárazy větru kolem 80 kilometrů v hodině. Ve středu bude v Čechách bouřit i přes den, na Moravě a ve Slezsku pouze výjimečně. 

chmu vystraha pocasi
Zdroj: ČHMÚ

Před vysokými teplotami a možným rizikem vzniku požárů ČHMÚ varuje pouze na Moravě. Čechy jsou zabarveny do zelena, což značí stav bez výstrahy.

Silné bouřky se Českem prohnaly již během noci na úterý. Kromě velkého množství deště padaly také velké kroupy. „V Katovicích na Strakonicku spadlo 187,5 milimetru, minutové intenzity přitom dosahovaly i 3 mm! Díky rovinatému terénu déšť kromě lokálních zátop nezpůsobil přívalovou povodeň. Přesto se Otava zvedla o více než metr,“ komentovali situaci meteorologové z ČHMÚ na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse