Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2022 21:00
Čas čtení 0:53
Adéla Ježková

Lizzo a Live Nation přislíbily darovat milion dolarů na podporu dostupných interrupcí

Lizzo a Live Nation přislíbily darovat milion dolarů na podporu dostupných interrupcí
Zdroj: Flickr/Andy Witchger/volně k užití
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Zpěvačka Lizzo a společnost Live Nation se zavázaly věnovat 1 milion dolarů z nadcházejícího turné organizaci Planned Parenthood.

Lizzo se zavázala, že ze svého nadcházejícího turné věnuje 500 tisíc dolarů (v přepočtu zhruba 11,7 milionu Kč) charitativní organizaci Planned Parenthood, která poskytuje sexuální zdravotní péči v USA i po celém světě, a organizaci Abortion Funds, jejímž cílem je usnadnit všem lidem přístup k interrupcím, uvádí server Pop Buzz. Společnost Live Nation dar stejnou částkou „dorovná“ na jeden milion dolarů.

„Černošky a ženy jiné barvy pleti měly v minulosti nepoměrně menší přístup ke zdrojům pro plánování rodiny – to je velká ztráta, ale ne nová. Přejděte na lizzolovesyou.com a přispějte, podepište petici Bans Off My Body, přihlaste se jako dobrovolník a zapojte se do akce,“ vyzvala Lizzo na Twitteru. Dodala, že akce a hlasitý projev jsou teď nejdůležitější.

Lizzo reagovala na páteční rozhodnutí Nejvyššího soudu USA, který zrušil rozsudek ve věci Roe vs. Wade. To nyní znamená, že o právu na interrupci mohou rozhodovat jednotlivé státy samostatně. Předpokládá se, že interrupce zcela znemožní na tucet států. Rozhodnutí vyvolalo celosvětový odpor veřejnosti a protesty

Doporučeno
Frontman skupiny Green Day se chce kvůli rozhodnutí o interrupcích vzdát amerického občanství Frontman skupiny Green Day se chce kvůli rozhodnutí o interrupcích vzdát amerického občanství 28. června 2022 15:42

Lizzo ovšem není jedinou celebritou, která vůči rozhodnutí veřejně vystoupila. Připojila se například k Billie Eilish, Phoebe Bridgers, Olivii Rodrigo, Taylor Swift či k frontmanu skupiny Green Day Billiemu Joeu Armstrongovi.

Domů
Sdílet
Diskuse