Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. června 2022 14:00
Čas čtení 1:06
Martin Mičuda

Hyundai odhaluje futuristický design svého elektromobilu Ioniq 6 s perfektní aerodynamikou

Hyundai odhaluje futuristický design svého elektromobilu Ioniq 6 s perfektní aerodynamikou
Zdroj: Hyundai
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY HYUNDAI
Uložit Uložené

Krátce před oficiálním odhalením druhého člena elektrické rodiny Ioniq nám Hyundai představuje jeho design.

Automobilka Hyundai již v době odhalení modelu Ioniq 5 deklarovala, že rodina čistě elektrických modelů Ioniq se v blízké budoucnosti rozšíří minimálně o dva zástupce. V uplynulých hodinách jsme poznali již prvního z nich. Jde o sériové provedení odvozené od někdejšího konceptu Prophecy EV, které ponese označení Ioniq 6. Velký sedan, který značka označuje jako streamliner, sice po vzoru menšího crossoveru také sází na parametrickou pixelovou grafiku světel, ale jinak s ním nemá po vizuální stránce nic společného.

Právě naopak, novinka má velmi oblý, přísně aerodynamicky navržený tvar karoserie. Hyundai tak navazuje na dřívější plány na to, že každý z elektromobilů modelové řady Ioniq ponese svůj vlastní estetický rukopis, byť podle jednotlivých detailů bude snadno identifikovatelný. Ioniq 6 se díky uhlazeným tvarům, virtuálním zpětným zrcátkům, zapuštěným kličkám či aerodynamickým diskům pyšní úžasným koeficientem odporu vzduchu, který má hodnotu jen 0,21.

Hyundai, Ioniq 6,
Zdroj: Hyundai

I v tomto případě stojí elektromobil na platformě E-GMP, která zaručuje krátké převisy a dlouhý rozvor, neboť právě mezi nápravy je umístěn akumulátor. Tím pádem se může posádka těšit na velký vnitřní prostor. V kokpitu nacházíme opět širokoúhlý štít obrazovek futuristicky navržené palubní desky – digitální budíky i centrum multimediálního prostředí mají 12,3". Další displeje efektně vystupují v rozích palubky, kde je promítán obraz ze zmíněných virtuálních zpětných zrcátek.

Doporučeno
Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku 27. listopadu 2023 14:00

Minimalistický design podtrhuje početně zastoupené náladové osvětlení se škálou až 64 barev a více barevných kombinací. Vzhledem k příslušné výbavě je přitom interiér tvořen řadou udržitelných materiálů – od ekologické kůže přes recyklované PET tkaniny a bio barvu získanou z rostlinných olejů až po koberečky z recyklovaných rybářských sítí.

Samotné technické parametry Hyundai v tomto momentě ještě neuvádí. Stane se tak až následující měsíc, kdy je naplánována oficiální světová premiéra.

Hyundai, Ioniq 6,Hyundai, Ioniq 6,Hyundai, Ioniq 6,Hyundai, Ioniq 6,
Zobrazit galerii
(10)
Domů
Sdílet
Diskuse