Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2022 12:14
Čas čtení 0:54
Radim Šlechta

Zdeněk Hřib vyzval Jiřího Pospíšila k rezignaci

Zdeněk Hřib vyzval Jiřího Pospíšila k rezignaci
Zdroj: TOP 09
NEWS KAUZA PETR HLUBUČEK ZDENĚK HŘIB ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Důvodem je možné spojení s podnikatelem Michalem Redlem.

Primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) vyzval Jiřího Pospíšila (TOP 09) k okamžité rezignaci na všechny jeho funkce na magistrátu. Důvodem je článek serveru Seznam Zprávy, kde se píše o Pospíšilových společných dovolených s Michalem Redlem, obviněným v kauze Dozimetr. O výzvě informoval primátor na Twitteru.

„Vyzval jsem Jiřího Pospíšila k okamžité rezignaci na všechny funkce na pražském magistrátu. Důvodem jsou info z médií o jeho stycích a společných dovolených s hlavou skupiny z kauzy Dozimetr Michalem Redlem. To jsou šokující a nepřijatelná zjištění. Je nezbytné vyvodit odpovědnost,“ píše Hřib.

Podle článku serveru Seznam Zprávy měl Pospíšilův poradce Jiří Fremr s kontroverzním podnikatelem Redlem uzavírat různé dohody o vlivu v městských firmách. Článek uvádí, že mělo jít o rámcové rozdělení moci.

Doporučeno
Kauza Hlubuček: Vše, co potřebuješ vědět Kauza Hlubuček: Vše, co potřebuješ vědět 23. června 2022 11:30

„Pan Jiří Pospíšil je aktuálně nejen zastupitelem HMP, ale i členem několika dalších orgánů města. Pro nadcházející předsednictví EU je nezbytné, aby se Praha očistila od všech, kteří se stýkali s organizovanou zločineckou skupinou Michala Redla,“ uvedl Hřib v tweetu, který později smazal.

Sám Pospíšil se proti informacím, které pro Seznam Zprávy uvedl jeden z účastníků kauzy, ohradil. „Pana Dovhomilju neznám, nikdy jsem ho neviděl a nepřijde mi vhodné komentovat výpověď člověka, který je v případu obviněný. Osobně budu chtít co nejdřív vypovídat u policie jako svědek. V této věci oficiálně požádám NCOZ, abych mohl na slova Dovhomilji reagovat a vyvrátit je,“ napsal na Twitter. O rezignaci se nevyjádřil.

Domů
Sdílet
Diskuse