Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2022 21:47
Čas čtení 1:01
Adam Novosad

Zpěvák R. Kelly půjde na 30 let do vězení

Zpěvák R. Kelly půjde na 30 let do vězení
Zdroj: TASR/AP
NEWS SEXUÁLNÍ NÁSILÍ
Uložit Uložené

Zpěvák žádal soud o desetiletý trest, dostal třicet let za mřížemi.

Známý zpěvák R. Kelly stráví příští desítky let za mřížemi. V New Yorku byl ve středu odsouzen k 30 letům ve vězení za vydírání, obchodování s lidmi a sexuální zneužívání. Dnes 55letý zpěvák celé roky využíval své slávy k tomu, aby k sobě nalákal často nezletilé dívky, které pak sexuálně zneužíval, informuje CNN.

Minulý rok uznala Kellyho porota vinným v devíti bodech obžaloby, na základě čehož newyorští prokurátoři žádali od soudu, aby zpěváka odsoudil na více než 25 let za mřížemi. Obhájci R. Kellyho ale soud žádali o výrazně nižší trest, protože téměř tři desetiletí za mřížemi považovali za trest „rovnající se doživotí“.

Soud nakonec vyslyšel žádosti prokurátorů a zpěváka poslal do vězení na 30 let. V soudní síni si verdikt vyslechl nejen zpěvák, ale také jedna z poškozených žen. „Je to 23 let, co se známe, a od té doby jsi zneužil spoustu dívek,“ řekla mu přede všemi. „Teď přišel tvůj čas na to, aby ti vzali svobodu,“ konstatovala.

Doporučeno
Odmítla si vzít muže, který ji znásilnil. Jako první se vymezila proti tradici i zákonu a pomohla změnit Itálii Odmítla si vzít muže, který ji znásilnil. Jako první se vymezila proti tradici i zákonu a pomohla změnit Itálii 16. ledna 2024 8:00

Navzdory verdiktu se Kelly bude muset koncem léta do soudní síně dostavit znovu, protože v Chicagu čelí obviněním z výroby a šíření dětské pornografie. V roce 2019 vyšlo najevo, že existuje nahrávka, na které údajně R. Kelly ponižuje 14letou dívku, provozuje s ní pohlavní styk a z jeho slov je patrné, že si je vědom jejího věku.

Zpět
Sdílet
Diskuse