Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2022 20:38
Čas čtení 1:31
Vojtěch Vanda

Zhruba 40 % Američanek si anální sexuální praktiky užívá, tvrdí vědci. Identifikovali tři techniky rozkoše

Zhruba 40 % Američanek si anální sexuální praktiky užívá, tvrdí vědci. Identifikovali tři techniky rozkoše
Zdroj: Unsplash/Sam Manns
ZAJÍMAVOSTI SEX SEXUALITA SEXUÁLNÍ POMŮCKY
Uložit Uložené

Doteky kolem análního otvoru ženy vzrušují. Podle studie, kterou vedla doktorka Devon Hensel z lékařské fakulty na univerzitě v Indianě, existují hned tři typy anální rozkoše.

Kolem 40 % amerických žen si užívá minimálně doteky kolem análního otvoru, zjistil tým vědců pod vedením doktorky Devon Hensel z lékařské fakulty na univerzitě v Indianě. Z jejich studie vyplývá, že zhruba 4 z 10 žen mají rády, když se nějakým způsobem v rámci styku „pracuje“ s jejich análním otvorem.

Výzkumníci také identifikovali tři anální techniky, které Američanky preferují. Účelem studie bylo zhodnotit na americkém vzorku žen konkrétní způsoby, jak ženy objevily prožívání potěšení z análního dotyku. 

Doporučeno
Udělá se, lehne a jde spát. Heterosexuální ženy sužuje orgasm gap Udělá se, lehne a jde spát. Heterosexuální ženy sužuje orgasm gap 24. června 2022 11:30

Výzkumu se zúčastnilo 3017 Američanek ve věku od 18 do 93 let věku z celých Spojených států. Byly jim pokládány otázky, které se zaměřovaly na specifické způsoby, jimiž dotazované objevily rozkoš skrze dotek kolem análního otvoru.

„Konečník může být pohlavním orgánem, skrze nějž lze cítit velmi příjemnou rozkoš,“ uvedli svou motivaci k bádání výzkumníci. „Obsahuje hustou síť smyslových nervů, které se spolu s genitáliemi podílejí na prokrvení, svalovém napětí a kontrakcích sexuálního vzrušení a orgasmu,“ pokračovali.

„Navzdory tomuto potenciálu se velká část publikovaných prací věnuje úzce na to, která část těla proniká nebo stimuluje anální otvor, namísto toho, aby přemýšlely obecněji o tom, jak si mohou ženy s partnery přizpůsobit stimulační a penetrační techniky,“ dodali.

Tři techniky

Vědci na základě otázek identifikovali tři způsoby, kterými ženy nejčastěji prožívají anální rozkoš. První je tzv. anal surfacing (povrchový dotek), kdy ženy cítí rozkoš pomocí doteku prstů, penisu nebo sexuální hračky na anebo kolem análního otvoru. V tomto způsobu vidělo rozkoš asi 40 % tázaných.

Druhým způsobem byl tzv. anal shallowing (mělký dotek), kdy asi 35 % z tázaných odpovědělo, že cítí sexuální vzrušení skrze penetraci análního otvoru, ať už prsty, penisem, či sexuální hračkou, avšak ne hlouběji, než je koneček prstu.

Doporučeno
Od tramvaje k vibrátoru. „Design dokáže komunikovat i bořit společenská tabu,“ říká designérka Anna Marešová Od tramvaje k vibrátoru. „Design dokáže komunikovat i bořit společenská tabu,“ říká designérka Anna Marešová 25. března 2024 15:00

Poslední identifikovaný způsob byl tzv. anal pairing (párování), během něhož probíhá sexuální styk vně či uvnitř análního otvoru současně s jiným způsobem sexuálního styku, ať už vaginálním, či klitorálním. Tento způsob preferovalo 35 % tázaných.

Možná se ptáš, jaký má tento výzkum smysl. „Tato data identifikují anální techniky, které mohou ženy používat k prozkoumání análního otvoru jakožto způsobu prožívání rozkoše. Zjištění mohou ženám umožnit lépe identifikovat své vlastní preference, mluvit o nich a stát si za svým sexuálním potěšením,“ uvedl výzkumný tým. Ten také ve studii zmínil, že nedostatek podrobných vědeckých dat může přispívat k tomu, že ženy a jejich sexuální partneři pravděpodobně čerpají informace z tištěných, elektronických nebo filmových médií.

Domů
Sdílet
Diskuse