Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2022 13:20
Čas čtení 0:54
Jana Chovancová

Výstraha pred búrkami platí v sobotu najmä pre stredné a východné Slovensko

NEWS
Uložit Uložené

SHMÚ upozorňuje aj na vysoké teploty, a to najmä pre lokality na juhu.

Počas soboty sa búrky vyskytnú najmä na strede a východe Slovenska. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe. Vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami a upozorňuje aj na vysoké teploty, a to najmä na juhu našej krajiny.

Výstraha pred búrkami platí do 19.00 h, konkrétne pre celý Prešovský a Košický kraj a takisto viaceré okresy Žilinského a Banskobystrického kraja. Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom, nárazmi vetra s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami. Intenzívny dážď môže vyvolať vzostup vodných hladín na malých tokoch. Meteorológovia varujú aj pred stekaním vody zo svahov, bahnotokom, zatopením pivníc, podchodov či podjazdov.

Výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami vydali od 13.00 do 17.00 h pre Košický kraj s výnimkou okresu Spišská Nová Ves, pre väčšinu okresov Banskobystrického kraja a pre okresy Levice, Humenné, Snina a Vranov nad Topľou. Teplota tam môže vystúpiť na 33 až 34 stupňov Celzia.

„Vietor môže spôsobiť škody menšieho rozsahu na porastoch a objektoch (lámanie konárov stromov, pád slabších stromov, menšie škody na strechách budov a pod.). Poletujúce trosky a nezabezpečené predmety predstavujú riziko pre ľudské zdravie,“ upozorňuje SHMÚ.

Mohlo by ťa zaujímať:
Citáty o láske z obľúbených seriálov a filmov. Výroky plné citov z Euphorie, Priateľov aj Harryho Pottera
10 najlepších erotických filmov (Rebríček)
10 najlepších filmov s českým a slovenským dabingom, ktoré si môžeš pozrieť na Netflixe
Domů
Sdílet
Diskuse