Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jana Chovancová
2. července 2022 15:53
Čas čtení 0:39

Žralok v Egyptě zaútočil na turistku, utrhl jí ruku i nohu. Žena v sanitce zemřela

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Žralok v Egyptě zaútočil na turistku, utrhl jí ruku i nohu. Žena v sanitce zemřela
Zdroj: Unsplash/Marcelo Cidrack/volně k užití (ilustrační foto)

Přestože seniorka masivně krvácela, podařilo se jí doplavat na břeh.

Turisté v Egyptě se stali svědky zoufalého pokusu o záchranu života ženy. Seniorka Elizabeth z Rakouska si šla zaplavat do moře, kde ji napadl žralok a ukousl jí ruku i nohu. Navzdory masivnímu krvácení se seniorce podařilo doplavat na břeh, kde ji převzali do rukou záchranáři, píší The Sun a Daily Mail.

Poté, co o svůj život statečně bojovala, Elizabeth nakonec v sanitce zemřela. Pravděpodobným důvodem byl údajně šok nebo infarkt.

2. července 2022 7:00 Čas čtení 2:52 Kde se koupat: Láká tě koupání v zatopeném lomu? Zkus ten v Horní Cerekvi Kde se koupat: Láká tě koupání v zatopeném lomu? Zkus ten v Horní Cerekvi

Elizabeth pobývala v letovisku Sahl Hasheesh nedaleko Hurghady se svým manželem pocházejícím z Egypta. K útoku došlo podle dostupných informací v takzvané bezpečné zóně pláže a napadl ji žralok šedý útesový.

Hrozivou situaci přitom sledovalo několik turistů z nedalekého mola a vznikla také videonahrávka. Na té jsou slyšet hlasové komentáře ruských turistů. „Kde jsou záchranáři? Vždyť zemře!“ zní z úst jednoho z nich.

Podle místních médií úřady uzavřely okolní pláže minimálně na tři dny. Týká se to oblasti Sahl Hasheesh i Makadi Bay, které jsou oblíbenými turistickými destinacemi. Útoky žraloků v Egyptě jsou vzácné.

Domů
Sdílet
Diskuse