Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2022 18:05
Čas čtení 0:31
Jana Chovancová

Kvůli stávce palubního personálu ve Španělsku zrušily Ryanair a EasyJet 15 letů, dalších 175 mělo zpoždění

Kvůli stávce palubního personálu ve Španělsku zrušily Ryanair a EasyJet 15 letů, dalších 175 mělo zpoždění
Zdroj: Unsplash/JESHOOTS/volně k užití
NEWS DOPRAVA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Protest, který vyvolala nespokojenost s pracovními podmínkami a se mzdami, bude údajně pokračovat.

Ve Španělsku bylo v sobotu 2. července zrušeno 15 letů na Pyrenejský poloostrov a také z něj. Dalších 175 letů mělo zpoždění. Důvodem má být stávka palubního personálu aerolinek Ryanair a EasyJet, informují DW a The Local Spain.

Odbory Ryanairu prohlásily, že protest, způsobený nespokojeností zaměstnanců s pracovními podmínkami a se mzdami, bude pokračovat.

Doporučeno
Kde se koupat: Láká tě koupání v zatopeném lomu? Zkus ten v Horní Cerekvi Kde se koupat: Láká tě koupání v zatopeném lomu? Zkus ten v Horní Cerekvi 2. července 2022 7:00
letadlo
Zdroj: Unsplash/Kevin Woblick/volně k užití (ilustrační foto)

Palubní personál Ryanairu přeruší práci ve třech čtyřdenních obdobích během července na deseti španělských letištích, kde tato společnost působí. Jedná se o termíny od 12. do 15. července, od 18. do 21. července a od 25. do 28. července. Uvedli to zástupci španělského odborového svazu USO.

Provoz na pařížském letišti Charlese de Gaulla, který už minulý čtvrtek ochromila stávka letištních pracovníků, by se měl v neděli vrátit do normálu. Informoval o tom francouzský úřad pro civilní letectví DGAC. 

Domů
Sdílet
Diskuse