Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2022 8:21
Čas čtení 0:25
Ema Stanovská TASR

Ukrajinská pohraniční služba našla pevný disk s údaji ruských vojáků. Některé dokumenty byly označeny jako „tajné“

Ukrajinská pohraniční služba našla pevný disk s údaji ruských vojáků. Některé dokumenty byly označeny jako „tajné“
Zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Ukrajinské orgány disponují fotografiemi, charakteristikami, kopiemi cestovních dokladů a jiných dokumentů ruských útočníků.

Příslušníci ukrajinské státní pohraniční služby v sobotu oznámili, že v Černihivské oblasti na severu Ukrajiny našli pevný disk, na kterém se nacházely údaje o ruské armádě. TASR zprávu převzala z televizní stanice Sky News.

Doporučeno
UNESCO zařadilo ukrajinský boršč na Seznam světového kulturního dědictví. Vyžaduje prý „naléhavou ochranu“ UNESCO zařadilo ukrajinský boršč na Seznam světového kulturního dědictví. Vyžaduje prý „naléhavou ochranu“ 1. července 2022 21:03

Ukrajinská pohraniční služba uvedla, že na pevném disku se nacházely soubory o velikosti přibližně 100 gigabajtů. Obsahovaly seznam příslušníků ruské jednotky protivzdušné obrany, včetně jejich biografických údajů a podrobností o ruských zbraních a vojenských cvičeních.

 
Podle Sky News byly některé dokumenty na disku označeny jako „tajné“. „Ukrajinské orgány nyní disponují fotografiemi, charakteristikami, kopiemi cestovních dokladů a jiných dokumentů ruských útočníků,“ uvedla ukrajinská pohraniční služba.

Více aktuálních informací o konfliktu najdeš pod tématem Válka na Ukrajině.

Zpět
Sdílet
Diskuse